Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Leidschendam
 
 
Terugkoppeling extra WASH projecten

Terugkoppeling extra WASH projecten

De ZWO heeft terugkoppeling gehad over waar het extra geld aan is besteed.
U leest het in de bijlage.

 
Schoon drinkwater voor Tomah Schoon drinkwater voor Tomah

Dit jaar heeft de commissie ZWO voor de 40 dagentijd de stichting Manneka uitgezocht om financieel te ondersteunen. Deze kleine stichting zet zich in voor schoon drinkwater in Liberia. Dit gebeurt in hoofdzaak door het repareren van kapotte en het maken van nieuwe waterputten en pompen, het geven van trainingen in onderhoud en uitvoeren van eenvoudige reparaties. Periodiek worden putten geïnspecteerd om te chlorineren en eventuele reparaties uit te voeren. Rondom deze werkzaamheden verleent de stichting ook voedselhulp aan ouderen en kinderen.
Liberia ligt aan de westkust van Afrika, er wonen ruim 4 miljoen mensen en de meerderheid van de bevolking is volgens de statistieken Christen. De stichting Manneke voert haar werkzaamheden uit in de zuidwestelijke wijken van de hoofdstad Monrovia en in de bush-bush dorpen van regio Bomi county.
Het dorpje Tomah town beach bevindt zich diep in de bush van Bomi county. Het dorp kent zo’n 100 inwoners die leven van kleinschalige landbouw en visserij. Er zijn geen voorzieningen en er is ook geen eigen waterpuit in het dorp. Drinkwater wordt uit de nabijgelegen kreek gehaald. De vrouwen doen daar ook de was en verderop langs de kreek is de gangbare toiletgelegenheid. De stichting Manneka wil hier graag een waterput realiseren ten behoeve van de eerste levensbehoefte: schoon drinkwater. Om de waterput te realiseren is € 4.000 nodig en met de collectes en verkoopacties van de bekende pepermunt en chocolade in de 40 dagentijd willen we dit bedrag bijeen brengen. We beginnen hiermee op zondag 5 maart en natuurlijk is ook een deel van de opbrengst tijdens de vastensoep bijeenkomsten in de Kruisheuvelkerk weer voor dit doel bestemd.
 De stichting Manneka is opgericht door de Liberiaan Mambu Quoi en zijn Nederlandse echtgenote Anneke de Kok. Vanuit hun huis zijn zij 10 jaar geleden begonnen met kleinschalig hulpverlenings- en kinderwerk. Als er voldoende financiële middelen beschikbaar waren werd er een waterput gebouwd. Sinds 2008 is er in Nederland een support groep om het werk van Mambu en Anneke te ondersteunen. Sindsdien kunnen de werkzaamheden gestructureerder worden uitgevoerd. Via www.manneka.org en vooral de daarop zichtbare Facebookpagina www.facebook.com/manneka.org is meer informatie te vinden over het werk van de stichting Manneka.
Uw financiële bijdrage voor het 40dagentijdproject is tevens welkom op bankrekening:
NL92 RABO0127607234 of NL96 INGB0000117505
t.n.v. College van diakenen PGL
o.v.v. 40dagentijdproject schoon drinkwater voor Tomah.

Margreet Meijer, voorzitter ZWO-commissie

 

 
 
 

Inloggen


 

Vastensoep
datum en tijdstip 20-03-2018 om 18:00
meer details

Christelijke meditatiegroep
datum en tijdstip 20-03-2018 om 20.00
meer details

Dorpskerk
datum en tijdstip 25-03-2018 om 10:00 uur
meer details

Kruisheuvelkerk
datum en tijdstip 25-03-2018 om 10:00 uur
meer details

De Leidraad
datum en tijdstip 25-03-2018 om 10:00 uur
meer details

 
Kick-off musical
Na het grote succes van de musicals Esther, Mozes en Jozef is het dan zo ver dat we de kick-off geven voor de vierde gemeentemusical. Dit vindt plaats op 15 april om 12.00 uur in de Dorpskerk.
Daar zal dan de nieuwe musical aan u gepresenteerd worden.
Bent u nieuwsgierig? Wilt u misschien meedoen? Kom dan naar deze kick-off!
We houden het nog even spannend welke nieuwe musical we zullen gaan doen. Maar één ding weten we al zeker: we zullen er met z'n allen tegenaan gaan en er weer van gaan genieten. Zet het dus in uw agenda: zondag 15 april 2018 om 12.00 uur in de Dorpskerk.
 
PGL Volleybaltoernooi zaterdag 7 april 2018

Vorig jaar in april is er enthousiast gevolleybald op het jaarlijks toernooi van de kerk. Het verrassende, winnende team (foto) levert de wisselbeker weer in.
Wie zou dit jaar de beker mee naar huis nemen? Het gaat er echter niet om te winnen, maar vooral voor de sportieve, onderlinge gezelligheid.
Wederom op zaterdagavond van 18-21 uur in sporthal de Fluit.
Teams kunnen zich opgeven bij Gerrie per mail: .
Wil je meedoen, maar heb je nog geen team, geef je ook op. Er is plek voor iedereen! Voor verdere informatie: kijk in het kerkblad of informeer bij:
Rob de Bruyckere, Taeke Lemstra of Gerrie Jansze (toernooicommissie)

 
 
Lutherjaar 2017

Wat geloven wij?
U kunt hier alle stellingen van 2017 nog eens inzien
 
 
Webmaster

Suggesties voor de website?
Laat het de webmaster weten via dit formulier.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.