Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Leidschendam
 
 

di 20 februari 2018

Vastensoep

Locatie: 
 Kruisheuvelkerk
Tijdstip: 
 18:00  - 20:00

Op aswoensdag, 14 februari, begint de 40dagentijd. Er is
vanaf dinsdag 20 februari ook weer iedere dinsdagavond van die 40 dagentijd de oecumenische vastensoep, sinds 2013 in de Kruisheuvelkerk. Die avond beginnen we als vanouds met erwtensoep. Voor wie geen snert lust is er natuurlijk ook andere soep. Iedere week hebben we verschillende soepen.
In principe vragen wij
geen bijdrage voor de soep, maar wel collecteren wij die avond voor twee doelen. Dit keer gaat de ene helft van de opbrengst naar ons eigen project voor woningen voor leerkrachten in Agbesia in Ghana.
De opbrengst van de Vastenactie van de plaatselijke Rooms-Katholieke parochies St. Maarten en Trinitas, waar de andere helft van wat wij ophalen voor bestemd is, is dit keer voor de ondersteuning van het Kitale Community Advancement Programme (KAP) dat de Leidschendamse Jacinta van Luijk heeft opgezet in Kitale in Kenia. Dit is een vervolg van het aidsprogramma wat zij daar eerder had opgezet voor de opvang van AIDS slachtoffers, het Kitale Aids Programme.
De trekker van het project in Agbesia heeft al toegezegd te komen op de eerste vastensoepavond, 20 februari,  om wat over het werk met betrekking tot de bouw van de woningen voor leerkrachten te vertellen. Ook RK diaken Pier Tolsma komt dan. Leo van Ewijk komt op 27 februari vertellen over het project in Kitale. Ds. Willemijn van Dijk komt op 13 maart.
Intekenlijsten liggen er in alle drie de kerken, vanaf 4 februari a.s., zodat u kunt intekenen om mee te eten. Dit jaar zijn er ook weer soepkoks nodig, ook daarvoor liggen er vanaf 4 februari a.s. in de kerken intekenlijsten. Ook via kunt u zich opgeven als mee-eter of als soepkok. Als u soep komt eten, neemt u dan een soepkom en een lepel mee? De vastensoep begint om 18.00 uur, u bent welkom vanaf 17.30 uur. Namens de werkgroep Vastensoep alvast bedankt,
Rokus van den Bout
 

terug
 


 
 

Inloggen


 

Kruisheuvelkerk
datum en tijdstip 16-12-2018 om 10:00 uur
meer details

Christelijke meditatiegroep
datum en tijdstip 18-12-2018 om 20.00
meer details

Buurtbieb
datum en tijdstip 19-12-2018 om 12.30 uur
meer details

Open Dorpskerk
datum en tijdstip 19-12-2018 om 12:30
meer details

Juridisch spreekuur
datum en tijdstip 19-12-2018 om 13.00 uur
meer details

 
Privacyverklaring

PG Leidschendam heeft een privacy verklaring opgesteld. Deze is hier te downloaden.
 
Webmaster

Suggesties voor de website?
Laat het de webmaster weten via dit formulier.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.