Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Leidschendam
 
 
Digitaal Prikbord

Digitaal Prikbord

Deze ruimte is beschikbaar voor 'kerk-gerelateerde' affiches / mededelingen, net zoals het prikbord in de diverse gebouwen.
 

 
Save the Date - 1000 Stemmen - 21/10/2018

Save the Date - 1000 Stemmen - 21/10/2018

WE GAAN weer SAMEN ZINGEN met 1000 Stemmen.
Aanleidingen te over: Huub Oosterhuis 85 jaar, het Lied van de Aarde, groot koor & orkest, Tom Löwenthal, Geert Hendrix en Arjan van Baest, maar vooral de 16 prachtige liederen die we samen met het groot koor en orkest en alle andere zanglustige bezoekers na de pauze gaan uitvoeren. Op voorhand al een belevenis vanjewelste. Kijk hieronder voor een tipje van de sluier en voor uitgebreide informatie op www.1000stemmen.nl

 
De geloofskoffer

De geloofskoffer

Binnen de PGLeidschendam is er een geloofskoffer voor al onze wijken. Ook zo nieuwsgierig wat er nu eigenlijk in deze koffer zit?
Welnu, het is een koffer met boeken en spelletjes, CD's, DVD's, kleurplaten etc. De inhoud heeft te maken met geloven. Geloven doe je niet alleen op school of in de kerk, maar juist ook thuis met elkaar. Om daar een beetje mee te helpen is deze koffer er.

De koffer is niet alleen geschikt voor jonge gezinnen. Wij kunnen ons ook voorstellen dat opa's en oma's graag een stukje van hun geloof meegeven.

lees meer »
 
Wensen kerkelijke uitvaart. Wensen kerkelijke uitvaart.

Bent u op zoek naar het (recent vernieuwde) formulier dan kunt u het hier downloaden en daarna afdrukken.
 

 
Schuldhulpmaatjes gezocht

Schuldhulpmaatjes gezocht

Help, hoe moet ik rondkomen?
 
Ontslag, verlies van een dierbare, een te dure hypotheek of gewoon niet goed met geld kunnen omgaan.  Dat zijn redenen waardoor mensen in financiële problemen kunnen komen. Wanneer de schulden zo hoog oplopen dat men er niet meer uitkomt, is het moeilijk. Ook met hulp van professionele instanties lukt het sommigen niet om er zelf uit te komen. Ze blijven hangen in vragen als ‘waar begin ik’ en ‘hoe moet ik dit aanpakken’.
 
Wanneer financiële problemen je boven het hoofd (dreigen te) groeien is een luisterend oor en iemand die je bij de hand neemt en met je meedenkt over je bestedingspatroon vaak een uitkomst. Dit is het idee achter het vrijwilligersproject SchuldHulpMaatje: een samenwerkingsverband van landelijke en lokale kerken, dat het motto ‘omzien naar de naaste’ hoog in het vaandel heeft. Wij komen bij de mensen thuis en hanteren een menselijke aanpak, vaak als aanvulling op wat professionele instanties voorschrijven.
 
Persoonlijke aandacht
SchuldHulpMaatje helpt mensen die al diep in de schulden zitten, maar mensen kunnen ook  eerder aankloppen. We helpen het liefst preventief. Maatjes kunnen meer doen wanneer de schulden nog niet zo hoog zijn opgelopen dat een huis moet worden ontruimd of iemand onder bewind wordt gesteld. Vaak schamen mensen zich. Ze denken: ik los het zelf wel op, begrijpelijk, maar niet verstandig. In een vroeg stadium zijn problemen makkelijker op te lossen. Er zijn cliënten die bij een eerste ontmoeting een gelaten indruk maken of angst in de ogen hebben, maar na een paar weken begeleiding zie je hen weer opveren. Prachtig dit werk te mogen doen!
 
Arm in Arm, SchuldHulpMaatje Leidschendam-Voorburg
Wij zijn in maart 2013 gestart met 7 gecertificeerde Maatjes. Nu zijn er 25 – en 2 coördinatoren - die bij ruim 100 mensen zijn ingezet. Hun leeftijd varieert van eind twintig tot in de tachtig jaar. Grote waardering is er voor deze Maatjes, die niet alleen ‘ervoor gaan’, maar ook een gedegen deskundigheid laten zien, die noodzakelijk is om onze cliënten, mensen in financiële nood, te kunnen helpen. We proberen de kwaliteit van ons werk hoog te houden door regelmatige scholing en hercertificering. Met de Raad van Kerken en de gemeente Leidschendam-Voorburg bestaan goede bestuurlijke contacten.
 
Samenwerking met andere organisaties
De coördinatoren maken werkafspraken met de gemeente en de Plangroep, de professionele schuldhulpverlening.
In complexe situaties werken we vaak samen met andere organisaties als Kwadraad (maatschappelijk werk), de GGD of GGZ. 
 
Ook ‘Maatje’ worden?
Er is een wachtlijst van mensen die geholpen willen worden. Daarom trainen we steeds nieuwe vrijwilligers. Ben je iemand die houdt van ‘aanpakken’ en spreekt het je aan om op deze manier op te komen voor je medemens? Of weet je iemand die daarvoor geschikt zou zijn of wil je meer informatie over ons dynamische werk? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur een e-mail.
 
Jos van den Broek, coördinator SchuldHulpMaatje Leidschendam-Voorburg
tel. 06 4527 1216
Rob den Uijl, medecoördinator SchuldHulpMaatje Leidschendam-Voorburg
tel. 06 5335 3927

 

 
Woej: speciale uitgave voor de Heuvelwijk

Woej: speciale uitgave voor de Heuvelwijk

In deze speciale uitgave van de Woej, ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de wijk, staat ook een artikel over de Kruisheuvelkerk en een interview met Gert Gahrmann en Harry van Tol.
Het artikel is ook hier te downloaden. 

 
Bewoners Leidschenveen kunnen nu ook terecht bij 'eigen' Voedselbank

Bewoners Leidschenveen kunnen nu ook terecht bij 'eigen' Voedselbank

Kerkgebouw De Leidraad opent een uitdeelpunt van de Voedselbank. Het is natuurlijk geen reden voor een feestje maar we zijn toch wel dankbaar dat het mogelijk is: vanaf 20 november 2014 is het voor bewoners van Leidschenveen die aangewezen zijn op ondersteuning van de voedselbank mogelijk om hun pakket op te halen in hun eigen wijk.

Voorheen waren mensen genoodzaakt naar Ypenburg of andere wijken te reizen voor het afhalen van hun pakket. Het aantal gezinnen in Leidschenveen dat van de voedselbank gebruik maakt is echter flink gestegen de afgelopen jaren. Daarom is naar een mogelijkheid gezocht in de wijk een uitdeelpunt te openen.

De Protestantse kerk in De Leidraad heeft zich bereid getoond de organisatie van dit uitdeelpunt op zich te nemen. Het uitdeelpunt is geopend op donderdag van 13.30-15.00 uur.

U vindt De Leidraad aan de Harriet Freezerhof 20 in Den Haag Leidschenveen.

Alle gezinnen die gebruik maken van de Voedselbank hebben hierover bericht gekregen.

 
De Protestantse Gemeente Leidschenveen en Leidschendam inspireert!

De Protestantse Gemeente Leidschenveen en Leidschendam inspireert!

Onlangs verscheen in het tijdschrift ‘Woord & Dienst’ een artikel van de hand van ds. Theo Haitjema over het pastorale werk in onze gemeente. Op veel plekken in Nederland zijn gemeenschappen aam het nadenken over hoe het pastoraat vorm kan krijgen. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst. In onze gemeente hebben we daar een mooie vorm voor gevonden en vanuit verschillende windrichtingen worden we met interesse gevolgd. Hoog tijd voor een mooi artikel dus. Lees het hier.

 
 
 

Inloggen


 

Kruisheuvelkerk
datum en tijdstip 16-12-2018 om 10:00 uur
meer details

Christelijke meditatiegroep
datum en tijdstip 18-12-2018 om 20.00
meer details

Buurtbieb
datum en tijdstip 19-12-2018 om 12.30 uur
meer details

Open Dorpskerk
datum en tijdstip 19-12-2018 om 12:30
meer details

Juridisch spreekuur
datum en tijdstip 19-12-2018 om 13.00 uur
meer details

 
Privacyverklaring

PG Leidschendam heeft een privacy verklaring opgesteld. Deze is hier te downloaden.
 
Webmaster

Suggesties voor de website?
Laat het de webmaster weten via dit formulier.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.