Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Leidschendam
 
 
Najaarscampagne

Najaarscampagne

Versterk de kerk in het Midden-Oosten
De kerk in het Midden-Oosten heeft het moeilijk. In Syrië en Irak zijn christenen blijvend op de vlucht voor oorlog en geweld. In Libanon en Jordanië kloppen ze massaal op de deur van kerken. In Egypte zorgen aanslagen voor angst en neemt de druk toe om ook weg te gaan. Blijven geloven in delen
De Koptische kerk, partner van Kerk in Actie, schreef: 'ondanks de brute aanvallen houdt de Koptische Orthodoxe Kerk zich vast aan wat Jezus ons leerde: “Maar Ik zeg u, houdt van uw vijanden, zegen die u vervloeken, doe goed aan degenen die u haten en bidt voor degenen die u misbruiken.”’ Zij blijven geloven in delen, ondanks de pijn en het verdriet. Kerken in het Midden-Oosten hebben onze steun immens hard nodig. Daarom vraagt Kerk in Actie komend najaar opnieuw aandacht voor kerken in nood in het Midden-Oosten.
 
Najaarscampagne
Samen zijn we de kerk in actie en verbonden met de kerken in het Midden-Oosten. Kerk in Actie roept u op om de kerk daar niet te vergeten. Vorig jaar is er gul gegeven door lokale gemeenten en donateurs. Hiermee kon veel goeds worden gedaan door onze partners. Maar de nood blijft hoog. Niet alleen om de ergste nood te lenigen, maar ook om voorzichtig weer te werken aan een toekomst, bijvoorbeeld door steun voor onderwijs.
 
Zo kunt u het werk ondersteunen:

  • hygiëne kit voor vrouwen kost € 11,00
  • voedselpakket met o.a. bloem, rijst, olie, bonen,vlees en vis in blik kost € 35,00
  • kledingpakket (broeken, shirts, ondergoed, sokken, sjaal en muts) kost € 57,00
  • training opzetten eigen bedrijf kost € 87,00 vakopleiding kost € 305,00

 
https://www.kerkinactie.nl/projecten/najaarscampagne-versterk-de-kerk-in-het-midden-oosten-3

 

 
Collecte Kerk in Actie Zomerzending 13 augustus 2017

Collecte Kerk in Actie Zomerzending 13 augustus 2017

Versterk geloven in Egypte
Kinderen uit christelijke gezinnen in Egypte vinden het lastig om zich staande te houden in de islamitische omgeving waarin ze opgroeien. Daarom willen ze graag meer weten over de Bijbel en het geloof. De jaarlijkse bijbelquiz van het Egyptisch Bijbelgenootschap, partner van Kerk in Actie, is een groot succes. Afgelopen jaar deden meer dan honderdduizend kinderen en jonge tieners van 9 tot 12 jaar mee. Achtduizend kinderen wonnen een Nieuw Testament. Dit jaar mikt het Bijbelgenootschap op honderdvijftigduizend kinderen en twaalfduizend prijswinnaars. Op zondag 13 augustus is de collecte bestemd voor het zendingswerk van Kerk in Actie, zoals het werk van het Egyptisch Bijbelgenootschap. Geeft u ook? U kunt uw bijdrage ook overmaken op NL 89 ABNA 0457 457 457 t.n.v. Kerk in Actie o.v.v. collecte Zomerzending.

 
 
 

Inloggen


 

Christelijke meditatiegroep
datum en tijdstip 19-09-2017 om 20.00
meer details

Buurtbieb
datum en tijdstip 20-09-2017 om 12.30 uur
meer details

Open Dorpskerk
datum en tijdstip 20-09-2017 om 12:30
meer details

Kruisheuvelkerk
datum en tijdstip 24-09-2017 om 10:00 uur
meer details

 
Lutherjaar 2017

Wat geloven wij?
38ste zondag, 17 september 2017

Hier kunt u de voorgaande zondagen inzien
 
Webmaster

Suggesties voor de website?
Laat het de webmaster weten via dit formulier.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.