Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Leidschendam
 
 
Collecte 4e Advent en Kerst - 24 en 25 december 2017

Collecte 4e Advent en Kerst - 24 en 25 december 2017

Geef hoop aan een kind op de vlucht - Geloof, hoop en Syrië
Op de vlucht met Kerst. Een schrikbeeld, maar voor meer dan vier miljoen Syriërs een feit.
Zij ontvluchtten hun thuisland om elders een veilig heenkomen te zoeken. De helft van hen is kind. Naast al het leed dat deze kinderen doormaken, staat ook hun toekomst op het spel. Door al het geweld zijn duizenden scholen verwoest en gesloten. In relatief veilige gebieden zijn klassen door de grote toestroom van vluchtelingen juist overvol en is lesgeven bijna onmogelijk.
Ouders maken zich grote zorgen over de toekomst van hun kinderen. Met het project ‘Geen verloren generatie’ helpt de Raad van Kerken in het Midden Oosten (MECC) vluchtelingenkinderen in Syrië met onderwijs. MECC geeft bijles aan leerlingen met een onderwijsachterstand, helpt kinderen uit arme gezinnen met schooluniformen en boeken, knapt schoolgebouwen op, traint docenten om te midden van deze oorlog toch les te kunnen geven en ondersteunt ouders en kinderen met traumaverwerking.
We mogen deze generatie van Syrische kinderen niet verloren laten gaan. Meer informatie is te vinden op www.kerkinactie.nl/kerst
Met deze collecte steunt u het werk voor Kinderen in de Knel van Kerk in Actie zoals MECC in Syrië. Van harte aanbevolen! Geeft u ook? Dit kan ook op NL 89 ABNA 0457 457 457 t.n.v. Kerk in Actie o.v.v. Kerst.
Helpt u mee om deze collecte tot een succes te maken?
Hartelijk dank!

 
Najaarscampagne

Najaarscampagne

Versterk de kerk in het Midden-Oosten
De kerk in het Midden-Oosten heeft het moeilijk. In Syrië en Irak zijn christenen blijvend op de vlucht voor oorlog en geweld. In Libanon en Jordanië kloppen ze massaal op de deur van kerken. In Egypte zorgen aanslagen voor angst en neemt de druk toe om ook weg te gaan. Blijven geloven in delen
De Koptische kerk, partner van Kerk in Actie, schreef: 'ondanks de brute aanvallen houdt de Koptische Orthodoxe Kerk zich vast aan wat Jezus ons leerde: “Maar Ik zeg u, houdt van uw vijanden, zegen die u vervloeken, doe goed aan degenen die u haten en bidt voor degenen die u misbruiken.”’ Zij blijven geloven in delen, ondanks de pijn en het verdriet. Kerken in het Midden-Oosten hebben onze steun immens hard nodig. Daarom vraagt Kerk in Actie komend najaar opnieuw aandacht voor kerken in nood in het Midden-Oosten.
 
Najaarscampagne
Samen zijn we de kerk in actie en verbonden met de kerken in het Midden-Oosten. Kerk in Actie roept u op om de kerk daar niet te vergeten. Vorig jaar is er gul gegeven door lokale gemeenten en donateurs. Hiermee kon veel goeds worden gedaan door onze partners. Maar de nood blijft hoog. Niet alleen om de ergste nood te lenigen, maar ook om voorzichtig weer te werken aan een toekomst, bijvoorbeeld door steun voor onderwijs.
 
Zo kunt u het werk ondersteunen:

  • hygiëne kit voor vrouwen kost € 11,00
  • voedselpakket met o.a. bloem, rijst, olie, bonen,vlees en vis in blik kost € 35,00
  • kledingpakket (broeken, shirts, ondergoed, sokken, sjaal en muts) kost € 57,00
  • training opzetten eigen bedrijf kost € 87,00
  • vakopleiding kost € 305,00

 
https://www.kerkinactie.nl/projecten/najaarscampagne-versterk-de-kerk-in-het-midden-oosten-3

 

 
 
 

Inloggen


 

Dorpskerk
datum en tijdstip 21-01-2018 om 10:00 uur
meer details

De Leidraad
datum en tijdstip 21-01-2018 om 10:00 uur
meer details

Kruisheuvelkerk
datum en tijdstip 21-01-2018 om 10:00 uur
meer details

Christelijke meditatiegroep
datum en tijdstip 23-01-2018 om 20.00
meer details

Buurtbieb
datum en tijdstip 24-01-2018 om 12.30 uur
meer details

Open Dorpskerk
datum en tijdstip 24-01-2018 om 12:30
meer details

 
Lutherjaar 2017

Wat geloven wij?
U kunt hier alle stellingen van 2017 nog eens inzien
 
 
Webmaster

Suggesties voor de website?
Laat het de webmaster weten via dit formulier.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.