Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Leidschendam
 
 
Zondag 17 februari 2019 Noodhulp & rampenpreventie in Ethiopië

Zondag 17 februari 2019 Noodhulp & rampenpreventie in Ethiopië

Samen zijn we de kerk in actie. Geïnspireerd door Jezus delen mensen wereldwijd van wat ze hebben ontvangen. Ook wij willen delen. Daarom zet onze kerk zich via Kerk in Actie in voor het thema Op zoek naar veiligheid. Samen met partnerorganisaties van Kerk in Actie willen we hulp bieden na rampen en proberen we nieuwe rampen te voorkomen.


Wat als je je kinderen geen eten meer kan geven door de extreme droogte in je land? Hoe bouw je je leven weer op na een alles verwoestende overstroming? Wat kun je doen om je oogst te beschermen tegen een natuurramp? Help mensen het heft in eigen hand te nemen bij een ramp.

Terugkerende extreme droogte in de Hoorn van Afrika  heeft een enorme impact op mens en dier. Meer dan één miljoen kinderen zijn ondervoed in Ethiopië, waarvan ruim 200.000 die jonger zijn dan vijf jaar zeer ernstig. De Ethiopische Evangelische Kerk Mekane Yesus zet zich in voor directe noodhulp nu én voor manieren om te voorkomen dat elke droogte een ramp wordt.  Ze trainen mensen in rampenpreventie, opslag van water, het opzetten van waarschuwingssystemen en verspreiden zaaigoed dat bestand is tegen langdurige droogte.
De noodhulp bestaat uit:

  • Voedselhulp aan 14.160 mensen (granen, bonen, peulvruchten en olie)
  • Voedingssupplementen voor 7.663 kinderen en 2.500 zwangere vrouwen
  • Drinkwater voor 750 gezinnen
  • Veevoer en water voor het vee van 5.841 huishoudens
  • Nieuwe verbeterde zaden voor 2.506 huishoudens
  • Kleinvee voor 500 gezinnen met alleenstaande moeders

Ondersteun Ethiopiërs bij rampenpreventie en het tegengaan van honger en kindersterfte.
Uw bijdrage is van levensbelang en maakt het verschil!
  • 1 voedselpakket voor 1 persoon voor 1 maand (15 kilo mais, 1,5 kilo bonen en 0,45 liter plantaardige olie) kost 10,50 euro.
  • 1 kilo droogtebestendig zaaigoed kost 24 euro.
  • 1 plastic watertank van maar liefst 2.000 liter kost 240 euro.

De Ethiopische Evangelische Kerk Mekane Yesus is één van de projectpartners van Kerk in Actie binnen het thema Op zoek naar veiligheid, waar onze kerk zich voor inzet. Lees meer op www.kerkinactie.nl/ethiopie.

Uw bijdrage voor dit werk is welkom via de collectes in onze kerk. Of maak uw gift over op NL 89 ABNA 0457 457 457, t.n.v. Kerk in Actie o.v.v. N00600, thema Op zoek naar veiligheid, Ethiopië.

 

terug
 
 
 

Inloggen


 

Vastensoep
datum en tijdstip 19-03-2019 om 18:00
meer details

Christelijke meditatiegroep
datum en tijdstip 19-03-2019 om 20.00
meer details

Kruisheuvelkerk
datum en tijdstip 24-03-2019 om 10:00 uur
meer details

 
Prikbord

Lees het 'prikbord'; een ruimte beschikbaar voor 'kerk-gerelateerde' affiches / mededelingen, net zoals het prikbord in de diverse gebouwen.
 
Privacyverklaring

PG Leidschendam heeft een privacy verklaring opgesteld. Deze is hier te downloaden.
 
Webmaster

Suggesties voor de website?
Laat het de webmaster weten via dit formulier.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.