Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Leidschendam
 
 
Diensten in de Leidraad: ‘Het leven is De Liefde Waard!’

Diensten in de Leidraad: ‘Het leven is De Liefde Waard!’

Het thema vanaf Palmpasen de Stille Week door naar PASEN!
De kinderen die met hun Palmpasenstokken de kerk in kwamen onder gezang van ‘Zwaai, zwaai, zwaai met jonge groene taken. Het verhaal over de opgang van Jezus naar Jeruzalem. In canon ‘Als de graankorrel niet in de aarde valt en sterft’. Witte Donderdag was een mooie viering aan tafel met een goed glas wijn, stokbrood met kruidenboter. Op z’n Leidschenveens elkaar de handen wassen zoals Jezus ons voorgedaan heeft. Een goed gesprek , ‘Wat betekent Leven voor jou? En wat betekent Liefde voor jou en tenslotte wat betekent Pasen voor jou?’ Een levendig gesprek ontstond en we schreven onze gebedsintenties: ‘Als het leven zonder liefde is…’. Onder begeleiding van prachtig vioolspel van Corinne en Annemieke aan de piano leest Theo ‘In stille nacht’ (LB 571) we blazen ons kaarsje uit en in stilte verlaten we de kerk. Goede Vrijdag de uitvoering door de Gospel Popgroep Puur van “Passie en Pasen”. In een volle Leidraad hielden wij de adem in van wat er ging komen. Wat een prachtige uitvoering was dit, de zang afgewisseld met beelden en lezingen voerde ons op de weg van het en Lijden, Sterven en de Opstanding van Jezus. Heel indrukwekkend was de mening van veel aanwezigen, nogmaals onze dank! De Paaswake, we zijn bijeen met een kleine groep maar daarom niet minder waardevol. Waarom is deze nacht zo anders dan alle andere nachten? Dit is de nacht waarin we gedenken dat ‘licht en leven’ sterker is dan ‘duisternis’ en ‘dood’. Zeker nu in deze dagen actueel. We worden in het licht gezet om verder te geven, verder en verder…. De Paaskaars wordt binnengebracht onder het zingen van Licht, licht! Alles wordt licht. De Paasjubel klinkt, we gaan om het Doopvont staan en zingen ‘water, water’. We geven elkaar de hand en bevestigen deze keer onze Doopgelofte met de Belijdenis: ‘Want als Hij is opgestaan’. Na uitzending en zegen verlaten wij de kerk. En dan is het Pasen! In een bomvolle Leidraad een zeer feestelijke dienst. De kinderen die terwijl wij zingen ‘O vlam van Pasen, steek ons aan’ met het Licht van Pasen ieder één kaarsje van de kaarsenboom aansteken. De gebedsintenties die als Kyriëgebed worden uitgesproken. Een mooie uitleg ven Theo en tijdens de voorbeden branden alle kaarsjes. De kinderen komen terug uit de Kindernevendienst en we zingen als slotlied ‘U zij de glorie’, de zegen. En dan een gezellig samenzijn met koffie en wat lekkers.
Dan nog een fleurige verrassing voor iedereen en een ‘Loesje kaart’ speciaal gemaakt door Henk voor Pasen met de tekst ‘HET LEVEN IS DE LIEDE WAARD!’ Het waren weer hele mooie en waardevolle diensten, dank aan een ieder die zijn medewerking heeft verleend!
Dory de Niet

terug
 
 
 

Inloggen


 

Koffietijd
datum en tijdstip 17-01-2020 om 10:00
meer details

De Leidraad
datum en tijdstip 19-01-2020 om 09:30 uur
meer details

Dorpskerk
datum en tijdstip 19-01-2020 om 10:00 uur
meer details

Kruisheuvelkerk
datum en tijdstip 19-01-2020 om 10:00 uur
meer details

Mazzel Kids Praise
datum en tijdstip 19-01-2020 om 16:00
meer details

Christelijke meditatiegroep
datum en tijdstip 21-01-2020 om 20.00
meer details

 
Matthijs Vlaardingerbroek bij Kids Praise!!!

Zondag19 januari 2020 is er een optreden van Matthijs Vlaardingerbroek, met de voorstelling “iedereen heeft een talent”.

Matthijs is een Christelijke poppenspeler, goochelaar en bijbelverteller. Hij weet er altijd een feestje van te maken. Hij neemt zijn buikspreekpop Henkie mee en verbaast je met zijn trucs. Hij boeit met zijn kindervoorstellingen kinderen en ook volwassen. Een aanrader voor jong en oud! Gegarandeerd een leuke middag! Toegang gratis
Waar: Kruisheuvelkerk
Hoe laat: 16.00 uur tot ongeveer 17.15
 
Enquête Protestantse wijkgemeente in Leidschenveen
Wij willen graag van u horen hoe u over de kerk in onze wijk Leidschenveen denkt.
Wat doen we goed, wat doen we niet goed en wat mist u.
Het kost u maar een paar minuutjes.
Start de enquête hier

 
 
Vacaturebank LeidschenveenVanuit de werkgroep 'Kerkzijn in Leidschenveen' is de vacaturebank gestart.
Lees hier de openstaande vacatures en reageer.
 
Prikbord

Lees het 'prikbord'; een ruimte beschikbaar voor 'kerk-gerelateerde' affiches / mededelingen, net zoals het prikbord in de diverse gebouwen.
 
Privacyverklaring

PG Leidschendam heeft een privacy verklaring opgesteld. Deze is hier te downloaden.
 
Webmaster

Suggesties voor de website?
Laat het de webmaster weten via dit formulier.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.