Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Leidschendam
 
 
Kerkasiel in Buurt-en-kerkhuis Bethel

Buurt-en-kerkhuis Bethel
Kerkasiel in Buurt-en-kerkhuis Bethel

Predikanten uit deze regio helpen mee om 24 uur per dag de kerkdienst gaande te houden in de Bethel in Den Haag.  Ook onze Leidschendamse predikanten Theo Haitjema en Fulco de Vries Bouwstra gaan dit weekeinde allebei twee uur voor.

Buurt-en-kerkhuis Bethel biedt kerkasiel aan de Armeense familie Tamrazyan. Deze familie, die sinds negen jaar in Nederland woont, wordt met uitzetting bedreigd. Een beroep op het 'kinderpardon' werd afgewezen.

Het doel van het kerkasiel is, volgens voorzitter Theo Hettema van de Protestantse Kerk Den Haag, om tijd en ruimte te creëren. Geen kerk zou voor dit dilemma moeten worden geplaatst: kiezen tussen respect voor de overheid en het beschermen van de rechten van een kind. 
De Haagse kerkgemeenschap zoekt naar mogelijkheden voor dialoog met de verantwoordelijke politici.  Ze hoopt samen een oplossing te zoeken, een uitweg te vinden voor dit dilemma. Een menselijke oplossing voor deze kinderen en al die andere kinderen die in deze situatie zitten.

Meer weten? In het kerkblad staat een uitgebreider artikel, ook zal ds. Fulco de Vries Bouwstra zondag in de kerkdienst in de Kruisheuvelkerk aandacht besteden aan deze kwestie.

 

terug
 
 
 

Inloggen


 

Kruisheuvelkerk
datum en tijdstip 24-03-2019 om 10:00 uur
meer details

Vastensoep
datum en tijdstip 26-03-2019 om 18:00
meer details

Christelijke meditatiegroep
datum en tijdstip 26-03-2019 om 20.00
meer details

 
Prikbord

Lees het 'prikbord'; een ruimte beschikbaar voor 'kerk-gerelateerde' affiches / mededelingen, net zoals het prikbord in de diverse gebouwen.
 
Privacyverklaring

PG Leidschendam heeft een privacy verklaring opgesteld. Deze is hier te downloaden.
 
Webmaster

Suggesties voor de website?
Laat het de webmaster weten via dit formulier.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.