Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Leidschendam
 
 
"Maria" komt tot leven!

"Maria" komt tot leven!
Op vrijdag 5 april, zaterdag 6 april en zondag 7 april wordt in de Kruisheuvelkerk in Leidschendam de musical Maria opgevoerd, voor en door mensen uit Leidschendam, Voorburg en omstreken.
En hiermee komt een lokaal stukje historie een klein beetje tot leven!
Wist u dat Leidschendam, of eigenlijk Wilsveen, ooit een Mariabedevaartsoord was? In de 16e eeuw kwam in de veenplassen zomaar een gaaf, houten Mariabeeld bovendrijven.
Ter ere van dit wonder werd in Wilsveen een Mariakapel gebouwd. Lange tijd was deze kapel een bedevaartsoord voor pelgrims. Helaas hield de kapel geen stand op de drassige veengrond en is deze niet meer te bezoeken. Het originele houten Mariabeeld, 'Onze Lieve Vrouwe van Wilsveen', is na omzwervingen terecht gekomen in het museum Catharijneconvent in Utrecht.
Nu, met de musical Maria, komt deze geschiedenis opnieuw tot leven. Het verhaal van deze musical vertelt ons het levensverhaal van dezelfde Maria, moeder van Jezus. Maar op een hele verrassende manier: een rondreizende theatergroep doet een dorp aan en speelt elke avond theater op het dorpsplein. Steeds spelen ze voor de mensen in het dorp een stukje van het leven van Maria. Waarom Maria? Omdat de dorpelingen daarom vragen! Maar ook omdat de theatergroep zelf ooit in Wilsveen en Leidschendam was en hoorde van de lokale Mariageschiedenis. Zo'n mooi verhaal moet toch verteld en gespeeld worden! De theatergroep heeft een replica van 'Onze Lieve Vrouwe van Wilsveen' bij zich (gemaakt door Diny de Jong en Ineke Boon, beide lid van het koor in de musical Maria.). En ze spelen voor het dorp en voor u  over Maria's blijdschap als ze zwanger is, haar trots tijdens de bruiloft te Kana, maar ook over haar verdriet als haar zoon sterft.
Bent u nieuwsgierig geworden? Kom dan kijken naar deze eigentijdse, lokale musical.
Waar: Kruisheuvelkerk, Burg. Roeringlaan 6, Leidschendam. Wanneer: vrijdag 5 april 20.00 uur, zaterdag 6 april 20.00 uur en zondag 7 april 14.30 uur. Kaartjes: €10 (incl. consumptie) via 06-19530010. Voor meer informatie: www.pgleidschendam.nl/musical
terug
 
 
 

Inloggen


 

Koffietijd
datum en tijdstip 24-01-2020 om 10:00
meer details

De Leidraad
datum en tijdstip 26-01-2020 om 09:30 uur
meer details

Dorpskerk
datum en tijdstip 26-01-2020 om 10:00 uur
meer details

Kruisheuvelkerk
datum en tijdstip 26-01-2020 om 10:00 uur
meer details

Christelijke meditatiegroep
datum en tijdstip 28-01-2020 om 20.00
meer details

Buurtbieb
datum en tijdstip 29-01-2020 om 12.30 uur
meer details

 
Matthijs Vlaardingerbroek bij Kids Praise!!!

Zondag19 januari 2020 is er een optreden van Matthijs Vlaardingerbroek, met de voorstelling “iedereen heeft een talent”.

Matthijs is een Christelijke poppenspeler, goochelaar en bijbelverteller. Hij weet er altijd een feestje van te maken. Hij neemt zijn buikspreekpop Henkie mee en verbaast je met zijn trucs. Hij boeit met zijn kindervoorstellingen kinderen en ook volwassen. Een aanrader voor jong en oud! Gegarandeerd een leuke middag! Toegang gratis
Waar: Kruisheuvelkerk
Hoe laat: 16.00 uur tot ongeveer 17.15
 
Enquête Protestantse wijkgemeente in Leidschenveen
Wij willen graag van u horen hoe u over de kerk in onze wijk Leidschenveen denkt.
Wat doen we goed, wat doen we niet goed en wat mist u.
Het kost u maar een paar minuutjes.
Start de enquête hier

 
 
Vacaturebank LeidschenveenVanuit de werkgroep 'Kerkzijn in Leidschenveen' is de vacaturebank gestart.
Lees hier de openstaande vacatures en reageer.
 
Prikbord

Lees het 'prikbord'; een ruimte beschikbaar voor 'kerk-gerelateerde' affiches / mededelingen, net zoals het prikbord in de diverse gebouwen.
 
Privacyverklaring

PG Leidschendam heeft een privacy verklaring opgesteld. Deze is hier te downloaden.
 
Webmaster

Suggesties voor de website?
Laat het de webmaster weten via dit formulier.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.