Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Leidschendam
 
 
10 februari 2019, Kerk- en schoolviering ‘Daar zit muziek in!’

10 februari 2019, Kerk- en schoolviering ‘Daar zit muziek in!’
Bij binnenkomst van de kerk konden we het al zien. Veel muziek en dans.
De ambtsdragers kwamen binnen en hierna volgde het welkom en mededelingen door de ouderling van dienst. We zongen lied 513. Na Stilte, Bemoediging en Groet, was even alles anders dan in een gewone dienst. De kinderen van de Samenwerkingsschool Emmaüs speelden hierin een grote rol. Het begon met een geweldige dans op het lied: Pijlsnel, uit de musical De Geschenkenwinkel.
Tja en dan zit de stemming er natuurlijk meteen goed in. Een andere groep kinderen verzorgde het kyriëgebed  voor de nood in de wereld. Hierna werd weer uit volle borst meegezongen met het lied 303. Zonne en maan, water en wind. Er werd gelezen uit de Bijbel in Gewone Taal: eerst Lucas 15, 1-7: het voorbeeld van het schaap. We zongen een lied en toen werd Lucas 15, 8-10 gelezen. Het voorbeeld van de zilveren munt.
Na het geweldige lied ‘If you’re happy and you know it’ volgde de preek.
In de liturgie was dit als volgt aangekondigd. Preek?
Ds. Fulco wilde altijd al graag verhalen verteller worden. Bij zijn verhaal vandaag had hij een aantal vrijwilligers nodig om hem te helpen. En jawel aanbod genoeg. Schapen, een beer, een wolf, een herder en iemand die een muziekinstrumentje bespeelde. Gelukkig had de herder aan het eind al zijn schapen weer bij elkaar. De tijd vloog met al die vrolijkheid en het zingen voorbij. Als slotlied zongen we lied 416, Ga met God en Hij zal met je zijn.
Na de zegen was er koffie/thee en limonade met wat lekkers.  En buiten??? Het regende nog steeds.


Bekijk de foto's
terug
 
 
 

Inloggen


 

Kruisheuvelkerk
datum en tijdstip 31-01-2021 om 10:00 uur
meer details

Dorpskerk
datum en tijdstip 07-02-2021 om 10:00 uur
meer details

 
Helpdesk voor digitale vragen!
Ondanks dat steeds meer activiteiten voorzichtig worden opgestart blijven we ook afhankelijk van telefoon, computer, tablet en programma's zoals Zoom. Steeds vaker gaat het goed maar toch loop je soms vast. Daarom blijft de helpdesk bereikbaar.
In principe doen we dat via mail of telefoon. Als er toch ondersteuning ter plaatse nodig is zoeken we samen naar een veilige oplossing.
De helpdesk is bereikbaar per mail (helpdesk@pgleidschendam.nl) en per telefoon (06-53505509).
Henk Schuurman


 
 
Webmaster

Suggesties voor de website?
Laat het de webmaster weten via dit formulier.
 
Vacaturebank LeidschenveenVanuit de werkgroep 'Kerkzijn in Leidschenveen' is de vacaturebank gestart.
Lees hier de openstaande vacatures en reageer.
 
Prikbord

Lees het 'prikbord'; een ruimte beschikbaar voor 'kerk-gerelateerde' affiches / mededelingen, net zoals het prikbord in de diverse gebouwen.
 
Privacyverklaring

PG Leidschendam heeft een privacy verklaring opgesteld. Deze is hier te downloaden.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.