Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Leidschendam
 
 
13 januari 2016, Gemeenteavond in de Dorpskerk

13 januari 2016, Gemeenteavond in de Dorpskerk
Ruim honderd mensen uit Leidschendam / Leidschenveen bezochten deze avond, die werd geopend door de scriba van de Algemene Kerkenraad. Hierna probeerden we lied 809 in canon te zingen.
Annemieke had de aanwezigen in vier groepen verdeeld. Helaas, helaas het in canon zingen mislukte jammerlijk met als gevolg veel gelach en een vrolijke sfeer. Opnieuw geprobeerd maar dan in twee partijen. Jawel nu klonk het een stuk beter. Fulco en Willemijn presenteerden met de beamer hoe men in de afgelopen periode al is begonnen met dromen over de toekomst van de PGL.
Eerst met de predikanten, daarna een ronde langs de kerkenraden. Dit kreeg vervolg met een gezamenlijke vergadering van de kerkenraden. Na dit voorwerk was het vanavond de beurt aan de gemeenteleden. Voor deze avond werd gekozen voor dezelfde werkvorm als in de kerkenraden. Uiteengaan in kleine groepjes, en met elkaar antwoord vinden op de vragen wat is de zorg die je hebt en wat de zin. Hierdoor werden ook de mensen gehoord, die in een grote groep niet gemakkelijk praten en dan maar hun mond houden. Gelukkig zijn er ook altijd een paar mensen die niet op deze werkvorm hadden gerekend en het, misschien daarom, maar ‘niets’ vonden. Er werd gelukkig door hen wel meegedaan.
Aan het eind van de avond kwamen we weer in de kerk bijeen en werden de stick-ups met ‘zorg en zin’ op een bord geplakt en kort besproken.
Op 2 maart is er weer een avond.
Hiervoor hebben we een ‘Huiswerk-kaart’ meegekregen die we uiterlijk 14 februari kunnen inleveren bij één van onze kerken. Ook voor de mensen die deze avond niet aanwezig konden zijn liggen er kaarten in de kerk. Nog geen kaart? Neem er één mee en geef uw antwoord op de vraag.
 
Bekijk hier de foto's.

Doortje Kloos

 

terug
 
 
 

Inloggen


 
Geen kerkelijke activiteiten in onze gebouwen
Vanwege het coronavirus zijn er tot 1 juni geen kerkelijke activiteiten in onze drie kerkgebouwen. Ook excursies worden uitgesteld. Daarom is de kerkagenda momenteel niet op de site te lezen.

 
 
Helpdesk voor digitale vragen!

In deze bijzondere tijden, waarin we niet meer fysiek bij elkaar komen, worden we nog afhankelijker van telefoon, computer, tablet en programma's en apps als zoom.Vaak gaat het goed maar soms loop je vast. Daarom openen we deze helpdesk. Gewoon om u even op gang te helpen.
In principe doen we dat via mail of telefoon. Als er toch ondersteuning ter plaatse nodig is gaan we een oplossing zoeken die rekening houdt met alle hygiëne regels van het RIVM en zullen we waar mogelijk mensen inschakelen die toch al bij u op bezoek komen.
Ook komen de oplossingen voor de meest voorkomende vragen op de website zodat u ook zelf een oplossing kunt vinden.

Bereikbaarheid en openingstijden

Telefoon 06-53 505 509
Mail helpdesk@pgleidschendam.nl
tot 11 mei 2020 dagelijks 09:00-20:00 uur
vanaf 11 mei 2020 maandag t/m vrijdag 18:00-20:00 uur
zaterdag 12:00-20:00 uur
zondag 13:00-20:00 uur

 
 
Webmaster

Suggesties voor de website?
Laat het de webmaster weten via dit formulier.
 
Enquête Protestantse wijkgemeente in Leidschenveen
Wij willen graag van u horen hoe u over de kerk in onze wijk Leidschenveen denkt.
Wat doen we goed, wat doen we niet goed en wat mist u.
Het kost u maar een paar minuutjes.
Start de enquête hier

 
 
Vacaturebank LeidschenveenVanuit de werkgroep 'Kerkzijn in Leidschenveen' is de vacaturebank gestart.
Lees hier de openstaande vacatures en reageer.
 
Prikbord

Lees het 'prikbord'; een ruimte beschikbaar voor 'kerk-gerelateerde' affiches / mededelingen, net zoals het prikbord in de diverse gebouwen.
 
Privacyverklaring

PG Leidschendam heeft een privacy verklaring opgesteld. Deze is hier te downloaden.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.