Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Leidschendam
 
 
1 februari 2020, Zinnig Café Monnikenwerk

1 februari 2020, Zinnig Café Monnikenwerk
Op zaterdagavond 1 februari was er voor de 3 keer een Zinnig café in het teken van Monnikenwerk en het bier dat zij (en anderen) brouwen.  Na een kopje koffie met biertaart, mochten alle deelnemers, het was weer een gevarieerd gezelschap van 18 tot 88 uit de hele gemeente, een glas uitzoeken en plaatsnemen in het Voorhof- café.  Fulco hield een inleiding over de relatie tussen de namen van verschillende bieren en de bijbel, waaronder Lucifer, Verboden Vrucht, Duvel, Deugniet, Petrus en Dilerium Tremens. Ebo vervolgde met een uitleg over het brouwen van bier en de verschillende manier om te variëren in smaak en alcoholpercentage. Verrassend was er daarna een proeverij van 0.0 bier. Toen die achter de rug was mochten de andere flessen op tafel openen en is men de rest van de avond bezig geweest om met elkaar de verschillende bieren te proeven en te beoordelen. Daarbij liepen de meningen soms zeer uiteen en dat is juist leuk. Ondertussen werden de door Fulco bereidde heerlijke hapjes geserveerd. Alle deelnemers waren het er na afloop over eens, dit was weer een heel gezellige en ook leerzame avond. Deelnemers die niet zo van bier hielden hadden een paar lekkere biertjes ontdekt die ze zeker nog eens gaan proberen en dat gold ook voor de 0.0 varianten. De eerste aanmeldingen voor volgend jaar zijn al binnen dus dat schept verplichtingen.

Bekijk de foto's
terug
 
 
 

Inloggen


 

Online kerkdienst
datum en tijdstip 28-02-2021 om 10:00 uur
meer details

 
Veertigdagenkalender 2021

Kijk elke dag op veertigdagenkalender.online 
Gemeenteleden lezen de bijbeltekst van de dag voor en delen een tip ter inspiratie.
Samen leven we zo toe naar Pasen.
 
Vacaturebank LeidschenveenVanuit de werkgroep 'Kerkzijn in Leidschenveen' is de vacaturebank gestart.
Lees hier de openstaande vacatures en reageer.
 
Prikbord

Lees het 'prikbord'; een ruimte beschikbaar voor 'kerk-gerelateerde' affiches / mededelingen, net zoals het prikbord in de diverse gebouwen.
 
Privacyverklaring

PG Leidschendam heeft een privacy verklaring opgesteld. Deze is hier te downloaden.
 
Helpdesk voor digitale vragen!
Ondanks dat steeds meer activiteiten voorzichtig worden opgestart blijven we ook afhankelijk van telefoon, computer, tablet en programma's zoals Zoom. Steeds vaker gaat het goed maar toch loop je soms vast. Daarom blijft de helpdesk bereikbaar.
In principe doen we dat via mail of telefoon. Als er toch ondersteuning ter plaatse nodig is zoeken we samen naar een veilige oplossing.
De helpdesk is bereikbaar per mail (helpdesk@pgleidschendam.nl) en per telefoon (06-53505509).
Henk Schuurman


 
 
Webmaster

Suggesties voor de website?
Laat het de webmaster weten via dit formulier.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.