Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Leidschendam
 
 
Eindresultaat Nanaba

Eindresultaat Nanaba
Na de voltooiing  van de muur was er nog een bedrag van   48.117 GMD ( Gambiaanse Dalasi) = € 1.033,- over. Daarvan is een guestroom met sanitaire voorzieningen voor de begeleiders van patiënten gebouwd.

Bekijk het resultaat
 
Voortgang Nanaba

Voortgang Nanaba
Begin december is het onderstaande gemeld:

De poort en loopdeur zijn opgehangen. Op de poort is ook een hangslot aangebracht.
Er is met de burgemeester en dorpsraad besproken hoe het restant geld het beste kan worden besteed. Hier is uitgekomen dat we een sanitair gebouw met 1 toiletruimte en 1 doucheruimte en een kamer waarin begeleiders van patiënten kunnen overnachten. Patiënten komen vaak van ver.
De maten van de 2 gebouwen zijn op het terrein uitgezet. De blokken voor beide gebouwen zijn gemaakt. Binnenkort wordt gestart met het graven van de put voor het sanitair gebouw.
En er zijn foto's van het resultaat.
 
Nanaba bedankt Leidschendam

Nanaba bedankt Leidschendam
Het is al weer een tijd geleden dat we actie voerden in de 40dagentijd voor de terreinmuur om de kliniek in Nanaba in Gambia. Paula heeft ons op 28 juli een eerste update met foto’s gestuurd. Op dinsdag 15 juli zijn ze gestart met het storten van de fundering. De belofte van de dorpsbevolking om het graafwerk van de funderingssleuf zonder betaling te doen is volledig nagekomen.
Snel daarna is met het metselen van de muur aan de voorzijde begonnen, waarin een opening voor een poort en loop deur vrij zijn gehouden. De gehele muur aan de voorzijde en de helft van één zijmuur waren voor het Suikerfeest gereed en op de volledige hoogte. Vanwege het Suikerfeest was iedereen 3 dagen vrij, maar daarna is er weer verder gewerkt. Inmiddels is de gehele muur behalve de poort en loop deur gereed.
Op de foto’s is de bouw van de muur, rondom het ziekenhuis, duidelijk te volgen. Ook zijn er twee foto’s van draagbalken, die in slechte staat zijn. Die zullen van het bedrag dat nog over is, vernieuwd worden.

De mensen in Nanaba bedanken voor de bijdrage aan dit project. De overdracht aan de arts, bouwploeg, en de notabelen van het dorp poseren bij een bord: “NANABA thanks PGL”.

Wat een prachtig resultaat!

Namens de commissie ZWO,
Dory de Niet

 
 
9 maart 2014, Jongerendienst Dorpskerk en start ZWO Project

9 maart 2014, Jongerendienst Dorpskerk en start ZWO Project

Bij de start van het ZWO project voor de veertigdagentijd 2014 op zondag 9 maart, waren Paula en Maarten Wassenberg bij de jongerendienst in de Dorpskerk aanwezig.
 
Ze gaven tijdens de dienst zelf een toelichting bij de collecte. En ze waren aanwezig bij de verkoop van het snoep en de Afrikaanse spullen die zij zelf uit Gambia hebben meegenomen. Bekijk de foto´s

Na de dienst hebben ze  Coert Bregman van de ZWO commissie in een kort interview verteld hoe ze in Gambia werken en hoe de bouw van de muur in het dorpje Nanaba wordt aangepakt.
 
 De opbrengst in de eerste week van het project is in totaal van de 4 kerken, collectes, verkoop spullen, snoep en de vastensoep is € 1138,03!!

 
40dagentijd project: een terreinmuur om de kliniek in Nanaba in Gambia 40dagentijd project: een terreinmuur om de kliniek in Nanaba in Gambia
In het dorpje Nanaba staat een kleine kliniek voor eerstelijnshulp zoals zwangerschapscontroles, bevallingen, zuigelingen controles en vaccinaties, malaria testen en medicatie, slangenbeten en dergelijke. De kliniek bedient ook de omliggende dorpen.
Doordat het terrein van de kliniek niet ommuurd is, loopt dorps vee zoals koeien, ezels, geiten en kippen er ongehinderd rond en dat is natuurlijk een risico op besmetting. Om de hygiëne te verbeteren is een terreinmuur zeer gewenst. De komende 40dagentijd willen wij hiervoor geld inzamelen. Het streefbedrag is een voorlopige begroting van € 3.582,-.
Ook dit jaar zullen wij iets lekkers verkopen, onze vertrouwde pepermunt en noten/pinda’s, vers geschept voor u. Ook zullen er Afrikaans spullen verkocht worden zoals schorten, bekers, omslagdoeken. Verder kunt u natuurlijk deelnemen aan één van de vastensoepavonden in de Kruisheuvelkerk op dinsdagavond om 18.15 uur. Ook is de opbrengst van de verkoop van de Paaskalender bestemd voor het project. Wilt u er meer over lezen dan verwijs ik naar het kerkblad van maart en de uitgedeelde flyers. Wij hopen van harte dat u ook dit jaar weer meedoet!


Hierboven op de foto's: Paula en Maarten (diegene die het project straks gaan bouwen) met een omslagdoek en een schort, de mensen die de schorten hebben gemaakt en de verzameling Afrikaanse producten.

Bekijk ook de flyer.
 
 
 
 

Inloggen


 

Uitvaartdienst
datum en tijdstip 21-01-2021 om 11.00 uur

 meer details

 
Helpdesk voor digitale vragen!
Ondanks dat steeds meer activiteiten voorzichtig worden opgestart blijven we ook afhankelijk van telefoon, computer, tablet en programma's zoals Zoom. Steeds vaker gaat het goed maar toch loop je soms vast. Daarom blijft de helpdesk bereikbaar.
In principe doen we dat via mail of telefoon. Als er toch ondersteuning ter plaatse nodig is zoeken we samen naar een veilige oplossing.
De helpdesk is bereikbaar per mail (helpdesk@pgleidschendam.nl) en per telefoon (06-53505509).
Henk Schuurman


 
 
Webmaster

Suggesties voor de website?
Laat het de webmaster weten via dit formulier.
 
Vacaturebank LeidschenveenVanuit de werkgroep 'Kerkzijn in Leidschenveen' is de vacaturebank gestart.
Lees hier de openstaande vacatures en reageer.
 
Prikbord

Lees het 'prikbord'; een ruimte beschikbaar voor 'kerk-gerelateerde' affiches / mededelingen, net zoals het prikbord in de diverse gebouwen.
 
Privacyverklaring

PG Leidschendam heeft een privacy verklaring opgesteld. Deze is hier te downloaden.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.