Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Leidschendam
 
 
Overlijdens bericht Overlijdens bericht

Het is onze droeve plicht u in kennis te stellen van het overlijden van Dokter David Abdulai op zondag 2 oktober jl. in de leeftijd van 65 jaar.
Begin deze zomer werd hij ernstig ziek en behandelingen bleken niet aan te slaan en genezing was helaas niet mogelijk. U zult zich hem herinneren als de stuwende kracht achter de Stichting Basic Care Ghana. 

De afgelopen 40dagentijd hebben wij als PGleidschendam actie gevoerd voor zijn maaltijdproject voor de allerarmsten en psychisch zieken, sparen voor een nieuwe auto. Zijn uitdrukkelijke wens is dan ook dat nu na zijn dood dit werk voortgezet mag worden. Het bestuur is aangeslagen door zijn overlijden en zullen zijn lach, inspiratie en liefde missen. In Ghana zeggen ze in dit soort situaties: May he rest in perfect peace.

Laten wij bidden voor zijn nabestaanden en dankbaar zijn voor wat hij voor zovelen betekend heeft en hopen dat zijn levenswerk door andere voortgezet mag worden.

De ZWO-commissie

 
Eindstand 40dagentijdproject 2016: Auto voor ‘Tafeltje dek je’ in Ghana Eindstand 40dagentijdproject 2016: Auto voor ‘Tafeltje dek je’ in Ghana

De uiteindelijke stand is meer geworden dan we konden hopen en wel  € 4.600,-.

We zijn hier heel blij mee! We zullen de cheque zoals inmiddels gebruikelijk op zondag 15 mei 2016 in de gezamenlijke Pinksterdienst aanbieden aan de Stichting Basic Care Ghana.


Dory de Niet, secretaris
 
 
40-dagentijdproject 2016: Auto voor ‘Tafeltje dek je’ in Ghana

40-dagentijdproject 2016: Auto voor ‘Tafeltje dek je’ in Ghana

Op zondag 14 februari zijn we van start gegaan met het 40dagentijdproject, sparen voor een nieuwe auto voor het maaltijdproject van Basic Care Ghana. De oude auto is aan vervanging toe, tien jaar oud en dagelijks 100 km afleggen eist zijn tol..
Het is wederom gelukt! Dankzij uw/jullie gaven in de collectes, op de rekening van de diaconie of de aankopen van de chocola en pepermunt en andere spullen. Ook de vastensoep was weer een enorm succes. Ik zie steeds meer gemeenteleden vanuit onze kerken aanschuiven. Het is langzaamaan een traditie aan het worden. Het is ook mooi om samen de maaltijd te nuttigen.
De voorlopige opbrengst is € 4408,88. De opbrengst van de soepactie moet nog netto berekend worden, het bedrag kan nog iets zakken. Dank aan een ieder die zich ook dit jaar heeft ingezet om het mogelijk te maken! Er is heel wat werk verzet!
De mooie slinger, een auto geknutseld door de kinderen. Wij hopen dat Basic Care Ghana genoeg donaties mag ophalen om hun droom, een nieuwe auto, te verwezenlijken! In de Pinksterdienst zullen wij zoals gebruikelijk de cheque aanbieden aan de stichting.
Noteert u zondag 15 mei 2016 vast in uw agenda.

 
Foto's verkoop 40dagentijd artikelen Foto's verkoop 40dagentijd artikelen

We zijn alweer op de helft als u dit leest (eind februari). En wat een enthousiasme vanaf week één, de stand was toen al € 1.044,25.
In de Leidraad een prachtige slinger door de kinderen van de kindernevendienst gemaakt en een mooie spaarauto.

De verkoop van pepermunt en chocolade repen, de 40dagentijd kalender, de soepavonden in de Kruisheuvelkerk, mooie stickers om op de doosjes pepermunt te plakken, Afrikaanse theedoeken, schortjes. Het is haast teveel om op te noemen. U doet allemaal weer van harte mee. Fijn om te zien en horen dat u allemaal weer zo betrokken bent.
Voor wie niet in de gelegenheid is in de collectezak te doneren geven wij nog een keer de bankrekening van de Diaconie: 
NL92RABO0127607234 of
NL96INGB0000117505
ten name van college van diakenen PGL onder  vermelding van ‘Nieuwe auto voor BCG’.

 
40 dagentijdproject 2016: Auto voor “Tafeltje dek je” in Ghana 40 dagentijdproject 2016: Auto voor “Tafeltje dek je” in Ghana
Goede gezondheidszorg is belangrijk om te zorgen dat mensen en vooral kinderen niet voortijdig overlijden aan ziektes die eenvoudig te behandelen zijn. In Nederland is de gezondheidszorg goed geregeld, maar in grote delen van de wereld en in het bijzonder in Afrika, ontberen veel mensen de meest elementaire vorm van gezondheidszorg. Oorzaken hiervoor zijn vaak armoede of afgelegen wonen. De Stichting Basic Care in Ghana (BCG) ondersteunt het werk van dr. David Abdulai op het platteland van Ghana, om lokale gezondheidszorg voor de allerarmsten mogelijk te maken. Vooral de lepra is in deze gebieden nog een grote bedreiging voor de mensen.

Dr. David Abdulai is zelf in Ghana geboren en getogen en heeft de grote gevolgen van armoede en gebrek aan medische zorg zelf aan den lijve ervaren. Na zijn opleiding tot arts heeft hij enkele jaren in een regionaal ziekenhuis in Ghana gewerkt. Gaandeweg zag hij steeds duidelijker dat deze medische voorzieningen niet bereikbaar waren voor de allerarmsten: bedelaars, psychiatrische patiënten, daklozen en vluchtelingen. In 1989 besloot hij juist voor deze groepen een basale vorm van medische zorg te ontwikkelen met steun van vrijwilligers in binnen- en buitenland. De zorg gebeurt op grond van liefde en is onvoorwaardelijk naar een ieder. Dit staat centraal zoals Dr. David zelf zegt: ‘Accept them the way they are and give them the love and attention they need’.

Naast de medische zorg in twee klinieken brengen dr. David en zijn vrijwilligers sinds 1992 dagelijks 150 maaltijden  naar daklozen in Tamale: het " Tafeltje dek je". Er is nog nooit 1 dag overgeslagen!
Dit gebeurt met een auto die inmiddels ruim 10 jaar oud  is en dagelijks meer dan 100 km over meestal onverharde wegen in Noord Ghana rijdt. Daarom is de stichting BCG een inzamelingsactie gestart om deze auto te kunnen vervangen.


Een van de leden van onze commissie ZWO, Anneke Joffers, heeft tijdens de vakantieweken in Lunteren gehoord over het werk van de stichting BCG en contact gelegd met een van de bestuursleden Afke de Jong. In de 40 dagentijd gaan we geld inzamelen om mee te helpen een nieuwe auto aan te schaffen. We gaan ons best doen om € 4.000 in te zamelen door de collectes op zondag en tijdens de vastensoep maaltijden en door de verkoop van fairtrade chocolade (cacao is een belangrijk exportproduct voor Ghana). We starten daarmee op zondag 14 februari. Op dinsdag 1 maart zal Afke de Jong tijdens de vastensoep maaltijd in de Kruisheuvelkerk vertellen over het werk van de Stichting Basic Care in Ghana.
De commissie ZWO hoopt van harte dat u allemaal wilt helpen om de maaltijdvoorziening van dr. David voor de allerarmsten in Noordwest Ghana de komende jaren veilig te stellen: uw bijdrage in de collectezak of op de bankrekening van de Diaconie: NL92 RABO 0127607234 of NL96 INGB 0000117505 ten name van college van diakenen PGL onder  vermelding van ‘Nieuwe auto voor BCG’ is van harte welkom.
Voor meer informatie over het werk van Dr. David Abdulai en zijn stichting kunt u terecht op de website www.basiccareghana.nl.

Margreet Meijer,
voorzitter Commissie ZWO

 

 
 
 

Inloggen


 

Kruisheuvelkerk, online kerkdienst
datum en tijdstip 24-01-2021 om 10:00 uur
meer details

Kruisheuvelkerk
datum en tijdstip 31-01-2021 om 10:00 uur
meer details

Dorpskerk
datum en tijdstip 07-02-2021 om 10:00 uur
meer details

 
Helpdesk voor digitale vragen!
Ondanks dat steeds meer activiteiten voorzichtig worden opgestart blijven we ook afhankelijk van telefoon, computer, tablet en programma's zoals Zoom. Steeds vaker gaat het goed maar toch loop je soms vast. Daarom blijft de helpdesk bereikbaar.
In principe doen we dat via mail of telefoon. Als er toch ondersteuning ter plaatse nodig is zoeken we samen naar een veilige oplossing.
De helpdesk is bereikbaar per mail (helpdesk@pgleidschendam.nl) en per telefoon (06-53505509).
Henk Schuurman


 
 
Webmaster

Suggesties voor de website?
Laat het de webmaster weten via dit formulier.
 
Vacaturebank LeidschenveenVanuit de werkgroep 'Kerkzijn in Leidschenveen' is de vacaturebank gestart.
Lees hier de openstaande vacatures en reageer.
 
Prikbord

Lees het 'prikbord'; een ruimte beschikbaar voor 'kerk-gerelateerde' affiches / mededelingen, net zoals het prikbord in de diverse gebouwen.
 
Privacyverklaring

PG Leidschendam heeft een privacy verklaring opgesteld. Deze is hier te downloaden.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.