Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Leidschendam
 
 
Terugkoppeling extra WASH projecten

Terugkoppeling extra WASH projecten

De ZWO heeft terugkoppeling gehad over waar het extra geld aan is besteed.
U leest het in de bijlage.

 
Schoon drinkwater voor Tomah Schoon drinkwater voor Tomah
Dit jaar heeft de commissie ZWO voor de 40 dagentijd de stichting Manneka uitgezocht om financieel te ondersteunen. Deze kleine stichting zet zich in voor schoon drinkwater in Liberia. Dit gebeurt in hoofdzaak door het repareren van kapotte en het maken van nieuwe waterputten en pompen, het geven van trainingen in onderhoud en uitvoeren van eenvoudige reparaties. Periodiek worden putten geïnspecteerd om te chlorineren en eventuele reparaties uit te voeren. Rondom deze werkzaamheden verleent de stichting ook voedselhulp aan ouderen en kinderen.
Liberia ligt aan de westkust van Afrika, er wonen ruim 4 miljoen mensen en de meerderheid van de bevolking is volgens de statistieken Christen. De stichting Manneke voert haar werkzaamheden uit in de zuidwestelijke wijken van de hoofdstad Monrovia en in de bush-bush dorpen van regio Bomi county.
Het dorpje Tomah town beach bevindt zich diep in de bush van Bomi county. Het dorp kent zo’n 100 inwoners die leven van kleinschalige landbouw en visserij. Er zijn geen voorzieningen en er is ook geen eigen waterpuit in het dorp. Drinkwater wordt uit de nabijgelegen kreek gehaald. De vrouwen doen daar ook de was en verderop langs de kreek is de gangbare toiletgelegenheid. De stichting Manneka wil hier graag een waterput realiseren ten behoeve van de eerste levensbehoefte: schoon drinkwater. Om de waterput te realiseren is € 4.000 nodig en met de collectes en verkoopacties van de bekende pepermunt en chocolade in de 40 dagentijd willen we dit bedrag bijeen brengen. We beginnen hiermee op zondag 5 maart en natuurlijk is ook een deel van de opbrengst tijdens de vastensoep bijeenkomsten in de Kruisheuvelkerk weer voor dit doel bestemd.
 De stichting Manneka is opgericht door de Liberiaan Mambu Quoi en zijn Nederlandse echtgenote Anneke de Kok. Vanuit hun huis zijn zij 10 jaar geleden begonnen met kleinschalig hulpverlenings- en kinderwerk. Als er voldoende financiële middelen beschikbaar waren werd er een waterput gebouwd. Sinds 2008 is er in Nederland een support groep om het werk van Mambu en Anneke te ondersteunen. Sindsdien kunnen de werkzaamheden gestructureerder worden uitgevoerd. Via www.manneka.org en vooral de daarop zichtbare Facebookpagina www.facebook.com/manneka.org is meer informatie te vinden over het werk van de stichting Manneka.
Uw financiële bijdrage voor het 40dagentijdproject is tevens welkom op bankrekening:
NL92 RABO0127607234 of NL96 INGB0000117505
t.n.v. College van diakenen PGL
o.v.v. 40dagentijdproject schoon drinkwater voor Tomah.

Margreet Meijer, voorzitter ZWO-commissie

 
 
 
 

Inloggen


 

Uitvaartdienst
datum en tijdstip 21-01-2021 om 11.00 uur

 meer details

 
Helpdesk voor digitale vragen!
Ondanks dat steeds meer activiteiten voorzichtig worden opgestart blijven we ook afhankelijk van telefoon, computer, tablet en programma's zoals Zoom. Steeds vaker gaat het goed maar toch loop je soms vast. Daarom blijft de helpdesk bereikbaar.
In principe doen we dat via mail of telefoon. Als er toch ondersteuning ter plaatse nodig is zoeken we samen naar een veilige oplossing.
De helpdesk is bereikbaar per mail (helpdesk@pgleidschendam.nl) en per telefoon (06-53505509).
Henk Schuurman


 
 
Webmaster

Suggesties voor de website?
Laat het de webmaster weten via dit formulier.
 
Vacaturebank LeidschenveenVanuit de werkgroep 'Kerkzijn in Leidschenveen' is de vacaturebank gestart.
Lees hier de openstaande vacatures en reageer.
 
Prikbord

Lees het 'prikbord'; een ruimte beschikbaar voor 'kerk-gerelateerde' affiches / mededelingen, net zoals het prikbord in de diverse gebouwen.
 
Privacyverklaring

PG Leidschendam heeft een privacy verklaring opgesteld. Deze is hier te downloaden.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.