Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Leidschendam
 
 
Bedankbrief Ferry de Lange

Bedankbrief Ferry de Lange
Na de ontvangst van de opbrengst van het ZWO project 2018 zijn de gelden direct naar Ghana overgemaakt.

Het koste hen enige tijd alvorens met het werk kon worden begonnen maar aan de foto's zie je het uiteindelijke resultaat.
De onderwijzers woningen met eigen keuken en toilet zijn opgeleverd en momenteel worden de sleutels overhandigd aan de nieuwe bewoners.
Het is geweldig dat we fase 2 van het project met dit resultaat hebben mogen afsluiten.  Dankzij jullie inspanning en met de hulp van de vrijgevige gemeenteleden hebben we dit voor het dorp mogelijk kunnen maken.  
Ben er van overtuigd dat hierdoor de kwaliteit van het onderwijs in Agbesia met de nieuwe enthousiaste leerkrachten met sprongen omhoog zal gaan en dat uiteindelijk de kinderen een betere toekomst zullen hebben.
 
Na fase 2 gaat de stichting werken aan fase 3: een laatste blok van nog eens 3 woningen met keuken en toilet waarmee dan voor alle leerkrachten voldoende woon ruimte is en het voortbestaan van de school verzekerd is.
 
Ik wil jullie hier bij nogmaals bedanken voor al het werk dat jullie gedaan hebben en voor de gastvrijheid die ik van de van jullie mocht ontvangen.

Het was fijn om met jullie samen te mogen werken.

Ik wens ieder van jullie al het goeds toe en veel succes met jullie gemeente werk.

Met vriendelijke groet,
Ferry de Lange
 
Bouw onderwijzers woningen Agbesia, Ghana

Bouw onderwijzers woningen Agbesia, Ghana
Goed onderwijs begint bij de docent!
Kunt u zich nog herinneren welke leerkracht tijdens uw schooljaren veel indruk maakte en waarom dat precies was? Veel mensen beantwoorden deze vraag met een enthousiast ja, en vertellen over de mooie Bijbelverhalen die meester Frans kon vertellen of de inspirerende uitleg die juf Carla kon geven over moeilijke rekenopgaven. Goede docenten bepalen de kwaliteit van het onderwijs en kunnen leerlingen voor het leven inspireren.
Deze boodschap heeft Ferry de Lange van de Stichting Health & Education Ghana goed begrepen. Nadat hij tijdens een reis door Ghana met eigen ogen de barre omstandigheden had gezien waarin veel onderwijzend personeel in dit Afrikaanse land moet werken heeft hij besloten de helpende hand te bieden door financiële steun te organiseren voor de bouw van scholen, het leveren van studiematerialen en het beschikbaar stellen van studiebeurzen voor Ghanese jongeren. De dorpen waar de projecten plaatsvinden zijn allen gelegen in moeilijk toegankelijke gebieden. Juist deze gebieden vertonen grote achterstand  en zijn vaak te klein voor hulp van grote organisaties die veelal in dichter bevolkte gebieden werken.
Dit jaar gaan wij in de 40 dagentijd deze stichting helpen dit goede werk voor jonge mensen in Ghana voort te kunnen zetten. In Agbesia, een klein dorp in het oosten van Ghana dicht bij de grens met Togo, staat een lagere school, maar is een groot tekort aan leerkrachten. Dit wordt mede veroorzaakt door het gebrek aan goede behuizing voor leerkrachten zodat het niet aantrekkelijk is hier te wonen en te werken. Een aantal jaren geleden is samen met de bevolking het plan opgevat dit te verbeteren en nieuwe onderwijzers woningen te bouwen. Het eerste blok  met 5 tweekamerwoningen met separate keuken en badruimte is een paar jaar geleden opgeleverd en een tweede blok met 3 vergelijkbare woningen is in aanbouw. Om deze woningen te kunnen voltooien is ca € 5.000 nodig.
Vanaf zondag 18 februari start de commissie ZWO weer met de verkoop van pepermunt en chocolade om geld in te zamelen voor dit bouwproject in Agbesia en natuurlijk kunt u ook een gift in de collectezak of de speciale ‘bouw’-doos doen. En ook dit jaar is een deel van de opbrengst tijdens de vastensoep voor dit doel bestemd.
Zo kunnen we vanuit Nederland helpen om het onderwijs voor Ghanese jonge mensen te verbeteren. Goede leerkrachten zijn ook in Afrika cruciaal om hen aan te moedigen hun talenten te ontwikkelen en zo te investeren in hun eigen toekomst en een bijdrage te leveren aan de opbouw van hun land. Wij hopen van harte dat u met ons mee wilt doen om dit bouwproject in Ghana te voltooien.
Meer informatie over de stichting is te vinden op de website www.healthandeducationghana.nl

 
 
 
 

Inloggen


 
Helpdesk voor digitale vragen!

In deze bijzondere tijden, waarin we niet meer fysiek bij elkaar komen, worden we nog afhankelijker van telefoon, computer, tablet en programma's en apps als zoom.Vaak gaat het goed maar soms loop je vast. Daarom openen we deze helpdesk. Gewoon om u even op gang te helpen.
In principe doen we dat via mail of telefoon. Als er toch ondersteuning ter plaatse nodig is gaan we een oplossing zoeken die rekening houdt met alle hygiëne regels van het RIVM en zullen we waar mogelijk mensen inschakelen die toch al bij u op bezoek komen.
Ook komen de oplossingen voor de meest voorkomende vragen op de website zodat u ook zelf een oplossing kunt vinden.

Bereikbaarheid en openingstijden

Telefoon 06-53 505 509
Mail helpdesk@pgleidschendam.nl
tot 11 mei 2020 dagelijks 09:00-20:00 uur
vanaf 11 mei 2020 maandag t/m vrijdag 18:00-20:00 uur
zaterdag 12:00-20:00 uur
zondag 13:00-20:00 uur

 
 
Webmaster

Suggesties voor de website?
Laat het de webmaster weten via dit formulier.
 
Enquête Protestantse wijkgemeente in Leidschenveen
Wij willen graag van u horen hoe u over de kerk in onze wijk Leidschenveen denkt.
Wat doen we goed, wat doen we niet goed en wat mist u.
Het kost u maar een paar minuutjes.
Start de enquête hier

 
 
Vacaturebank LeidschenveenVanuit de werkgroep 'Kerkzijn in Leidschenveen' is de vacaturebank gestart.
Lees hier de openstaande vacatures en reageer.
 
Prikbord

Lees het 'prikbord'; een ruimte beschikbaar voor 'kerk-gerelateerde' affiches / mededelingen, net zoals het prikbord in de diverse gebouwen.
 
Privacyverklaring

PG Leidschendam heeft een privacy verklaring opgesteld. Deze is hier te downloaden.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.