Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Leidschendam
 
 
Pinkstervuur in Leidschendam Pinkstervuur in Leidschendam
Dit jaar was de viering van Pinksteren voor ons heel bijzonder. Wij waren als vertegenwoordigers van Stichting Zulu Aid/Hillcrest Aids Centre uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de viering van Pinksteren in de Kruisheuvelkerk. 
Het Pinkstervuur werd echt ontstoken en tijdens de viering hoorden we prachtige verhalen waaruit blijkt dat het vuur van de Geest ons dagelijks inspireert en in beweging zet.
Het vuur van de Geest was al direct aanwezig tijdens onze kennismaking met de ZWO commissie op 29 januari van dit jaar. De wind van Geest waaide toen wij met geestdrift vertelden over Hillcrest Aids Centre in dat verre Zuid Afrika. Deze mooie organisatie waar met aandacht en liefde gewerkt wordt om mensen die in welke vorm ook te maken hebben met Aids te ondersteunen.
Het vuur sloeg over want met diezelfde geestdrift vertelden de ZWO-commissieleden over hun jaarlijkse activiteiten in de 40-dagentijd en de wijze waarop Stichting Zulu Aid/Hillcrest Aids Centre daarin centraal zou staan. Plannen werden gesmeed en afspraken werden gemaakt. We vuurden elkaar aan om het 40-dagen project: “Project voor kwetsbare jongeren met HIV en AIDS” in het licht te plaatsen.
Tijdens de 40-dagentijd waren we te gast bij de soepmaaltijd. Ook daar waaide de wind van de Geest, ook daar was de geestdrift. Een geweldige ervaring om daar bij te mogen zijn. En telkens hoorden we ook dat alle activiteiten prima verliepen en de gewenste resultaten hadden.
Het 40-dagen project werd dus afgesloten in de Pinksterviering in de Kruisheuvelkerk. De woorden die gesproken werden waren warm, de cheque gaf het prachtige bedrag ad € 5.000,= aan. Geweldig! Daarnaast kregen we gelegenheid om na de viering de mooie sieraden en andere artikelen van Hillcrest Aids Centre te verkopen. De omzet bedroeg € 220,00.
Hillcrest is op grote afstand van ons, maar bij Hillcrest Aids Centre waait dezelfde wind en ontvlamt hetzelfde vuur van Pinksteren. Het is zichtbaar in alle plannen die daar ontwikkeld worden, in alle activiteiten die daar worden opgepakt.
Door alle inzet en betrokkenheid van uw gemeente in de 40-dagen tijd staan de mensen van Stichting Zulu in vuur en vlam voor Hillcrest Aids Centre en waait de verfrissende wind van de Heilige Geest bij Hillcrest Aids Centre. Met geestdrift mogen we samen werken: in Leidschendam, in Hillcrest, Zuid Afrika.
Namens Stichting Zulu Aid en Hillcrest Aids Centre: heel hartelijk dank voor al het goede wat het 40-dagen project bij de Protestantse Gemeente in Leidschendam ons bracht.

Annemarie Stern
Voorzitter Stichting Zulu Aid

 
 
9 juni 2019, Pinksterdienst in de Kruisheuvelkerk

9 juni 2019, Pinksterdienst in de Kruisheuvelkerk

Een fijne Pinksterdienst, waaraan een gelegenheidskoor o.l.v. Vigilia van Akkeren medewerking verleende.

Traditiegetrouw werd het Pinkstervuur aangestoken.

Aan het eind van de dienst werd er een cheque van 5000 euro uitgereikt aan de Stichting Zulu Aid, de opbrengst van het 40dagentijdproject van de ZWO.
 
40dagentijdproject ‘Levenslessen’ voor jonge Zuid-Afrikanen

40dagentijdproject ‘Levenslessen’ voor jonge Zuid-Afrikanen
Als ik dit schrijf zijn we al voor de derde week onderweg. Wat een mooi project en wederom veel enthousiasme vanuit onze gemeente. De mooie doosjes van Anneke Joffers en Alja Schutte zijn een hit bij iedereen. En de opbrengst liegt er niet om, dat wordt een mooi resultaat!
De vastensoepavonden zijn ook heel goed bezocht, en als u nog niet geweest bent een aanrader.

 
lees meer »
 
40dagentijd project 40dagentijd project
 
‘Levenslessen’ voor jonge Zuid-Afrikanen ‘Levenslessen’ voor jonge Zuid-Afrikanen
In Zuid-Afrika zijn HIV en Aids een van de grote problemen waarmee jongeren worden geconfronteerd. De Nederlandse stichting Zulu Aid ondersteunt vanuit Nederland diverse projecten om jongeren in de provincie Kwazulu Natal te helpen hun leven op de rails te krijgen, want niet alleen HIV/Aids, maar ook werkloosheid, (huiselijk) geweld en gebrekkig onderwijs zijn uitdagingen waar jongeren en kinderen in Zuid-Afrika op grote schaal mee te maken krijgen.
De provinicie Kwazulu Natal ligt in het noordoosten van Zuid-Afrika aan de Indische Oceaan. In de buurt van de grote havenstad Durban, in de vallei van duizend heuvels, ligt het Hillcrest Aids Centre. De Zulu’s vormen de grootste bevolkingsgroep in deze arme regio van Zuid-Afrika. Vanuit het Hillcrest Aids Centre krijgen mensen die in aanraking komen met HIV en Aids hulp, niet alleen  medische zorg, maar ook economische steun en scholing op vakmatig en maatschappelijk gebied.
Gedurende de 40 dagentijd voert de commissie ZWO in onze kerken actie om geld in te zamelen om ca 100 jongeren te trainen in ‘levenslessen’ om sterk met verantwoordelijkheidsgevoel door het leven te gaan en er ook te zijn voor anderen. Zij ontvangen steun om in hun eigen leven verstandige keuzes te maken, en dat zaadje ook te planten bij vrienden en familie in hun eigen omgeving. Het programma wordt opgezet en uitgevoerd vanuit het Hillcrest Aids Centre. Zonder deze steun is het moeilijk voor jonge mensen om de verleiding te weerstaan verkeerde keuzes met levenslange gevolgen te maken.
Via de gemeenteleden Gerrie Janzse en Kees Groot is de commissie ZWO in contact gekomen met de stichting Zulu Aid. Deze stichting wordt gesteund door verschillende kerkgemeenschappen in Nederland en weet inmiddels ook Kerk in Actie en Wilde Ganzen voor het werk van het Hillcrest Aids Centre te interesseren. Gezamenlijk kunnen we voldoende financiële middelen bij elkaar brengen om echt verschil te maken voor jonge mensen in Kwazulu Natal.
U kunt uw financiële bijdrage leveren via de collectes en de speciale ‘bus’ gedurende de 40 dagentijd in onze drie kerken en ook een deel van de opbrengsten tijdens de vastensoep-maaltijden in de Kruisheuvelkerk is voor dit mooie doel bestemd. Een gift via de bankrekening van de diaconie (NL92RABO 012760734) is ook mogelijk, graag met vermelding van gift voor 40 dagentijd project. Natuurlijk zullen we de komende weken ook weer pepermunt en chocolade verkopen. En behalve door een financiële bijdrage zullen we denken aan de mensen in Zuid-Afrika in ons gebed en met het zingen van lied 872 ‘Masithi Amen’ zullen we onze verbondenheid uitdrukking geven.    
Meer informatie over de stichting Zulu Aid en het werk van Hillcrest Aids Centre is te vinden via www.zuluaid.nl.

Margreet Meijer, voorzitter ZWO-commissie
 
 
 

Inloggen


 

Online kerkdienst
datum en tijdstip 28-02-2021 om 10:00 uur
meer details

 
Veertigdagenkalender 2021

Kijk elke dag op veertigdagenkalender.online 
Gemeenteleden lezen de bijbeltekst van de dag voor en delen een tip ter inspiratie.
Samen leven we zo toe naar Pasen.
 
Vacaturebank LeidschenveenVanuit de werkgroep 'Kerkzijn in Leidschenveen' is de vacaturebank gestart.
Lees hier de openstaande vacatures en reageer.
 
Prikbord

Lees het 'prikbord'; een ruimte beschikbaar voor 'kerk-gerelateerde' affiches / mededelingen, net zoals het prikbord in de diverse gebouwen.
 
Privacyverklaring

PG Leidschendam heeft een privacy verklaring opgesteld. Deze is hier te downloaden.
 
Helpdesk voor digitale vragen!
Ondanks dat steeds meer activiteiten voorzichtig worden opgestart blijven we ook afhankelijk van telefoon, computer, tablet en programma's zoals Zoom. Steeds vaker gaat het goed maar toch loop je soms vast. Daarom blijft de helpdesk bereikbaar.
In principe doen we dat via mail of telefoon. Als er toch ondersteuning ter plaatse nodig is zoeken we samen naar een veilige oplossing.
De helpdesk is bereikbaar per mail (helpdesk@pgleidschendam.nl) en per telefoon (06-53505509).
Henk Schuurman


 
 
Webmaster

Suggesties voor de website?
Laat het de webmaster weten via dit formulier.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.