Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Leidschendam
 
 
20 maart 2016 - Palmpasen in de Kruisheuvelkerk

20 maart 2016 - Palmpasen in de Kruisheuvelkerk
De stokken waren versierd en twee jongeren deelden bij de ingang de liturgieën uit. Ze hadden er vanmorgen duidelijk zin in. De kerk stroomde vol, zelfs zo vol dat er liturgieën en liedboeken gedeeld moesten worden.
Een goed teken. Na afkondigingen van de ouderling begon de dienst. Bijzonder vandaag was dat de groep basiscatechisanten het Kyriëgebed verzorgden.
Hierna gingen de kinderen naar de nevendienst, terwijl Fije de kaars mocht aansteken.
Na de lezingen en het zingen van liederen was er de uitleg en verkondiging.
Intussen was er in de crèche een gezellig sfeertje. Er werd lief gespeeld.
Bij de nevendienst was het een drukte van jewelste. Er waren 39 kinderen en dat betekende een beetje inschikken. Ook zij hadden het prima naar hun zin.
En toen…. ? Na de preek en gebeden mochten ze, ieder met zijn Palmpasenstok, in een lange rij door de kerk lopen. Zo leuk om te zien. Al die blije gezichten, en al die kleurige stokken. Terwijl ze door de kerkzaal liepen zong de gemeente Palmpasen, Palmpasen, kom, maak een mooie stok. Met linten en met lekkers, een haantje bovenop. Een takje groen eraan, klaar om op pad te gaan. Toen de kinderen weer bij hun ouders zaten volgden de collecte, het slotlied en de zegen.
Velen bleven nog koffie of limonade drinken en de jongste deed zich tegoed aan ‘zijn fles’.
Was u vandaag niet in de gelegenheid om de dienst bij te wonen? Onder het tabblad 'algemeen - kerkwebradio' is de dienst van vanmorgen terug te luisteren.

Bekijk de foto's

terug
 
 
 

Inloggen


 

Kruisheuvelkerk
datum en tijdstip 31-01-2021 om 10:00 uur
meer details

Dorpskerk
datum en tijdstip 07-02-2021 om 10:00 uur
meer details

 
Helpdesk voor digitale vragen!
Ondanks dat steeds meer activiteiten voorzichtig worden opgestart blijven we ook afhankelijk van telefoon, computer, tablet en programma's zoals Zoom. Steeds vaker gaat het goed maar toch loop je soms vast. Daarom blijft de helpdesk bereikbaar.
In principe doen we dat via mail of telefoon. Als er toch ondersteuning ter plaatse nodig is zoeken we samen naar een veilige oplossing.
De helpdesk is bereikbaar per mail (helpdesk@pgleidschendam.nl) en per telefoon (06-53505509).
Henk Schuurman


 
 
Webmaster

Suggesties voor de website?
Laat het de webmaster weten via dit formulier.
 
Vacaturebank LeidschenveenVanuit de werkgroep 'Kerkzijn in Leidschenveen' is de vacaturebank gestart.
Lees hier de openstaande vacatures en reageer.
 
Prikbord

Lees het 'prikbord'; een ruimte beschikbaar voor 'kerk-gerelateerde' affiches / mededelingen, net zoals het prikbord in de diverse gebouwen.
 
Privacyverklaring

PG Leidschendam heeft een privacy verklaring opgesteld. Deze is hier te downloaden.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.