Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Leidschendam
 
 
22 september 2019, Startzondag PG Leidschendam

22 september 2019, Startzondag PG Leidschendam
Een dienst als alle andere diensten, maar toch een beetje anders.
Vanaf 9.00 uur stond er een ontbijtbuffet klaar. Zo uitgebreid, daar kan menig hotel niet aan tippen en... wat hebben wij hier lekker van gegeten.
Het was zo overvloedig dat we er misschien ook nog wel van hadden kunnen lunchen.
Rond 10.00 uur begon de kerkdienst. Aan deze startdienst werd op verschillende manieren invulling gegeven en via een enquête in het liturgieblad konden we daar onze mening over geven door het omcirkelen van gezichtjes.
De dienst begon, ambtsdragers kwamen binnen. Er volgde een inleiding op de dienst. Hierna volgde het aanvangslied. In de dienst werd afscheid genomen van Jenny als diaken en van Herman als ouderling.
Liesbeth werd als jeugdouderling bevestigd. Fijn dat er altijd mensen opstaan die een ambt in de kerk willen bekleden. Er werd mooi gezongen door het gelegenheidskoor o.l.v. Vigilia.
Zelfs de preek was vandaag anders. Met medewerking van enkele 'vrijwilligers' werd het verhaal van de talenten verteld. Er werd gebeden, gezongen en gecollecteerd. Voor de collecte werd de 'collecte-app' geïntroduceerd en uitgelegd. Misschien even wennen, maar reuze handig.
Behalve het gelegenheidskoor deed ook een band mee. Deze bestond uit: Wesley - elektrische gitaar; Anne Pieter - drums; Annemiek - piano; Marieke - zang; Erlijn - dwarsfluit.
Na de dienst was er koffie en wat lekkers (tegen betaling. Dit geld is om nog meer Godly Play materiaal te kunnen kopen).
Buiten scheen de zon.
Bent u ook zo nieuwsgierig naar de uitslag van de gezichtjes? De werkgroep vernieuwing gaat zich hiermee bezig houden.

Bekijk de foto's,
terug
 
 
 

Inloggen


 

Online kerkdienst, alleen digitale uitzending
datum en tijdstip 17-01-2021 om 10:00 uur
meer details

 
Helpdesk voor digitale vragen!
Ondanks dat steeds meer activiteiten voorzichtig worden opgestart blijven we ook afhankelijk van telefoon, computer, tablet en programma's zoals Zoom. Steeds vaker gaat het goed maar toch loop je soms vast. Daarom blijft de helpdesk bereikbaar.
In principe doen we dat via mail of telefoon. Als er toch ondersteuning ter plaatse nodig is zoeken we samen naar een veilige oplossing.
De helpdesk is bereikbaar per mail (helpdesk@pgleidschendam.nl) en per telefoon (06-53505509).
Henk Schuurman


 
 
Webmaster

Suggesties voor de website?
Laat het de webmaster weten via dit formulier.
 
Vacaturebank LeidschenveenVanuit de werkgroep 'Kerkzijn in Leidschenveen' is de vacaturebank gestart.
Lees hier de openstaande vacatures en reageer.
 
Prikbord

Lees het 'prikbord'; een ruimte beschikbaar voor 'kerk-gerelateerde' affiches / mededelingen, net zoals het prikbord in de diverse gebouwen.
 
Privacyverklaring

PG Leidschendam heeft een privacy verklaring opgesteld. Deze is hier te downloaden.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.