Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Leidschendam
 
 
25 september 2016, gezamenlijke startzondag van de PG Leidschendam

25 september 2016, gezamenlijke startzondag van de PG Leidschendam
Bij het binnenkomen van de kerk kon het je niet ontgaan: nieuw liturgisch meubilair. Zo licht en mooi strak vormgegeven. De stiltehoek is prachtig geworden met het gekleurde raam dat geplaatst is. Het straalt warmte uit en toch ook een serene rust. Hier kunnen we een kaarsje branden en iets in het voorbedeboek schrijven.
De kerkenraad kwam binnen en de ouderling van dienst deed de afkondigingen.
Hierna gaf hij het woord aan Toon van Velzen, die als voorzitter van de Commissie Herinrichting Kruisheuvelkerk een toelichting gaf over de verbouwing en over wat we nog tegoed hebben. Hierna begon de dienst. In de liturgie stond alles uitgewerkt, maar ook het 'beam-team' was paraat.
Geweldig dat je de tekst nu mee kon zingen vanaf het projectiebord. Bijna niemand keek nog in zijn liturgieblad, waardoor het zingen veel beter klonk.
Het aanvangslied was al heel fijn om te zingen. 'De vreugde voert ons naar dit huis, waar 't Woord aan ons geschied' en vreugdevol was het. Het gelegenheidskoor o.l.v. Vigilia van Akkeren zong in deze dienst en ook dat maakte het vreugdevol. Prachtig! Drie predikanten die ieder hun deel in de viering hadden. Voor de kinderen was er, heel vertrouwd, kindernevendienst.
Voor de kleinsten was er crèche. We vierden met elkaar de dienst van de tafel. Hierbij werd het nieuwe glazen avondmaalstel in gebruik genomen. Na de dienst was er koffie, thee en limonade. En.... voor de restauratie van de kerkbanken kon worden ingetekend voor 1 euro per centimeter. Thuis gauw maar even nameten hoeveel plaats je/u op zondag nodig hebt. Omdat niet in ieders portemonnee gekeken kan worden, zijn de kerkrentmeesters blij met ieder centimeter die gesponsord wordt, maar denkt u: 'Kom, laat ik eens gek doen, ik sponsor gewoon een hele bank' dan kan ook met de restauratie van de banken snel een begin worden gemaakt.

Bekijk de foto's.

terug
 
 
 

Inloggen


 

De Leidraad (Let op: aanmelden is verplicht)
datum en tijdstip 06-12-2020 om 09:30 uur
meer details

Kruisheuvelkerk (Let op: aanmelden is verplicht)
datum en tijdstip 06-12-2020 om 10:00 uur
meer details

Dorpskerk (Let op: aanmelden is verplicht)
datum en tijdstip 06-12-2020 om 10:00 uur
meer details

 
Nieuwe aktie: kerstpakketten
Dit jaar kunt u een prachtig handgemaakt kerstpakket kopen. Leuk als cadeau voor een ander, of voor uzelf.
De opbrengst zal worden gebruikt voor de herinrichting van de Dorpskerk.

 
 
Helpdesk voor digitale vragen!
Ondanks dat steeds meer activiteiten voorzichtig worden opgestart blijven we ook afhankelijk van telefoon, computer, tablet en programma's zoals Zoom. Steeds vaker gaat het goed maar toch loop je soms vast. Daarom blijft de helpdesk bereikbaar.
In principe doen we dat via mail of telefoon. Als er toch ondersteuning ter plaatse nodig is zoeken we samen naar een veilige oplossing.
De helpdesk is bereikbaar per mail (helpdesk@pgleidschendam.nl) en per telefoon (06-53505509).
Henk Schuurman


 
 
Webmaster

Suggesties voor de website?
Laat het de webmaster weten via dit formulier.
 
Enquête Protestantse wijkgemeente in Leidschenveen
Wij willen graag van u horen hoe u over de kerk in onze wijk Leidschenveen denkt.
Wat doen we goed, wat doen we niet goed en wat mist u.
Het kost u maar een paar minuutjes.
Start de enquête hier

 
 
Vacaturebank LeidschenveenVanuit de werkgroep 'Kerkzijn in Leidschenveen' is de vacaturebank gestart.
Lees hier de openstaande vacatures en reageer.
 
Prikbord

Lees het 'prikbord'; een ruimte beschikbaar voor 'kerk-gerelateerde' affiches / mededelingen, net zoals het prikbord in de diverse gebouwen.
 
Privacyverklaring

PG Leidschendam heeft een privacy verklaring opgesteld. Deze is hier te downloaden.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.