Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Leidschendam
 
 
25 september 2016, gezamenlijke startzondag van de PG Leidschendam

25 september 2016, gezamenlijke startzondag van de PG Leidschendam
Bij het binnenkomen van de kerk kon het je niet ontgaan: nieuw liturgisch meubilair. Zo licht en mooi strak vormgegeven. De stiltehoek is prachtig geworden met het gekleurde raam dat geplaatst is. Het straalt warmte uit en toch ook een serene rust. Hier kunnen we een kaarsje branden en iets in het voorbedeboek schrijven.
De kerkenraad kwam binnen en de ouderling van dienst deed de afkondigingen.
Hierna gaf hij het woord aan Toon van Velzen, die als voorzitter van de Commissie Herinrichting Kruisheuvelkerk een toelichting gaf over de verbouwing en over wat we nog tegoed hebben. Hierna begon de dienst. In de liturgie stond alles uitgewerkt, maar ook het 'beam-team' was paraat.
Geweldig dat je de tekst nu mee kon zingen vanaf het projectiebord. Bijna niemand keek nog in zijn liturgieblad, waardoor het zingen veel beter klonk.
Het aanvangslied was al heel fijn om te zingen. 'De vreugde voert ons naar dit huis, waar 't Woord aan ons geschied' en vreugdevol was het. Het gelegenheidskoor o.l.v. Vigilia van Akkeren zong in deze dienst en ook dat maakte het vreugdevol. Prachtig! Drie predikanten die ieder hun deel in de viering hadden. Voor de kinderen was er, heel vertrouwd, kindernevendienst.
Voor de kleinsten was er crèche. We vierden met elkaar de dienst van de tafel. Hierbij werd het nieuwe glazen avondmaalstel in gebruik genomen. Na de dienst was er koffie, thee en limonade. En.... voor de restauratie van de kerkbanken kon worden ingetekend voor 1 euro per centimeter. Thuis gauw maar even nameten hoeveel plaats je/u op zondag nodig hebt. Omdat niet in ieders portemonnee gekeken kan worden, zijn de kerkrentmeesters blij met ieder centimeter die gesponsord wordt, maar denkt u: 'Kom, laat ik eens gek doen, ik sponsor gewoon een hele bank' dan kan ook met de restauratie van de banken snel een begin worden gemaakt.

Bekijk de foto's.

terug
 
 
 

Inloggen


 
Helpdesk voor digitale vragen!

In deze bijzondere tijden, waarin we niet meer fysiek bij elkaar komen, worden we nog afhankelijker van telefoon, computer, tablet en programma's en apps als zoom.Vaak gaat het goed maar soms loop je vast. Daarom openen we deze helpdesk. Gewoon om u even op gang te helpen.
In principe doen we dat via mail of telefoon. Als er toch ondersteuning ter plaatse nodig is gaan we een oplossing zoeken die rekening houdt met alle hygiëne regels van het RIVM en zullen we waar mogelijk mensen inschakelen die toch al bij u op bezoek komen.
Ook komen de oplossingen voor de meest voorkomende vragen op de website zodat u ook zelf een oplossing kunt vinden.

Bereikbaarheid en openingstijden

Telefoon 06-53 505 509
Mail helpdesk@pgleidschendam.nl
tot 11 mei 2020 dagelijks 09:00-20:00 uur
vanaf 11 mei 2020 maandag t/m vrijdag 18:00-20:00 uur
zaterdag 12:00-20:00 uur
zondag 13:00-20:00 uur

 
 
Webmaster

Suggesties voor de website?
Laat het de webmaster weten via dit formulier.
 
Enquête Protestantse wijkgemeente in Leidschenveen
Wij willen graag van u horen hoe u over de kerk in onze wijk Leidschenveen denkt.
Wat doen we goed, wat doen we niet goed en wat mist u.
Het kost u maar een paar minuutjes.
Start de enquête hier

 
 
Vacaturebank LeidschenveenVanuit de werkgroep 'Kerkzijn in Leidschenveen' is de vacaturebank gestart.
Lees hier de openstaande vacatures en reageer.
 
Prikbord

Lees het 'prikbord'; een ruimte beschikbaar voor 'kerk-gerelateerde' affiches / mededelingen, net zoals het prikbord in de diverse gebouwen.
 
Privacyverklaring

PG Leidschendam heeft een privacy verklaring opgesteld. Deze is hier te downloaden.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.