Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Leidschendam
 
 
2 maart 2016, Gemeenteavond PGL - Bouwstenen voor de kerk

2 maart 2016, Gemeenteavond PGL - Bouwstenen voor de kerk

In De Leidraad was men er klaar voor. Koffie en thee, ter verwelkoming, waren gezet.
Om 20.00 uur opende Dick Kaajan de avond, met lezing en gebed. Hierna zongen we lied 276. Vervolgens kwamen onze drie predikanten aan het woord.
Om 20.20 uur - Pauze -  Nu al? Net begonnen en alweer koffie of thee. Een geanimeerd geroezemoes klonk tijdens deze pauze. Intussen werden een papier met zeven bouwstenen, en een 'Smiley' en 'Huilebalkje' uitgedeeld.
Na even oefenen o.l.v. ds. Fulco gingen we aan de slag. De bouwstenen werden stuk voor stuk door 'de opzichters' gepresenteerd. Was je het eens dan hield je de Smiley omhoog en was je het niet eens dan het Huilebalkje. Ds. Theo ging met de microfoon rond om te peilen waarom er voor het huilebalkje/smiley was gekozen.
Na de presentaties zongen we het gemeentelied 'Wij gaan op reis'. Achter in de zaal stond nog een hapje en drankje en werd er nog druk nagepraat.
En nu? Er worden enthousiaste gemeenteleden gezocht die in een van de bouwgroepen willen meewerken. Dit creatieve denkwerk vindt plaats op woensdag 16 maart van 20.00 - 22.00 uur in de Dorpskerk. Voor een van de bouwgroepen kunt u zich aanmelden bij .

Bekijk de foto's van deze gemeenteavond.

terug
 
 
 

Inloggen


 
Geen kerkelijke activiteiten in onze gebouwen
Vanwege het coronavirus zijn er tot 1 juni geen kerkelijke activiteiten in onze drie kerkgebouwen. Ook excursies worden uitgesteld. Daarom is de kerkagenda momenteel niet op de site te lezen.

Als teken van verbondenheid zullen kerken in Leidschendam-Voorburg iedere dag om 12.00 uur de klokken laten luiden. Ook roept de Raad van Kerken op om voor elkaar te bidden om deze tijd.
 
Webmaster

Suggesties voor de website?
Laat het de webmaster weten via dit formulier.
 
Kerkkamp 2020

Van vrijdagavond 15 mei tot en met zondag 17 mei 2020 wordt het Kerkkamp weer gehouden, een kamp-weekend voor kinderen vanaf groep 3 t/m groep 8 van de basisschool.

In de bijlage alle info én een opgaveformulier.

 
 
Enquête Protestantse wijkgemeente in Leidschenveen
Wij willen graag van u horen hoe u over de kerk in onze wijk Leidschenveen denkt.
Wat doen we goed, wat doen we niet goed en wat mist u.
Het kost u maar een paar minuutjes.
Start de enquête hier

 
 
Vacaturebank LeidschenveenVanuit de werkgroep 'Kerkzijn in Leidschenveen' is de vacaturebank gestart.
Lees hier de openstaande vacatures en reageer.
 
Prikbord

Lees het 'prikbord'; een ruimte beschikbaar voor 'kerk-gerelateerde' affiches / mededelingen, net zoals het prikbord in de diverse gebouwen.
 
Privacyverklaring

PG Leidschendam heeft een privacy verklaring opgesteld. Deze is hier te downloaden.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.