Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Leidschendam
 
 
Britstown Britstown

Britstown heeft circa 7000 inwoners. In deze kleine gemeenschap ligt het werkloosheidspercentage maar liefst op 65%. Het dorp leeft daarom in een situatie van langdurige en permanente armoede met alle daarbij horende problemen als dronkenschap en onderlinge geweldpleging, inbraken en diefstallen van vee en uit winkels, aanranding en verkrachting als gevolg van drankmisbruik rond de “shebeens”. Dat zijn clandestiene dranklokalen waar je op de pof kunt drinken, maar waardoor je ook geleidelijk in een steeds diepere schuldsituatie belandt.
Per jaar worden in deze kleine gemeenschap van Britstown 7 à 8 mensen vermoord. Het is dan ook niet verwonderlijk dat in deze situatie veel buitenechtelijke relaties en eenoudergezinnen voorkomen.
Door het grote gebrek aan werkgelegenheid werken ook veel moeders elders. Zij laten hun kinderen bij de grootouders achter, die de rol van pa en ma overnemen en meestal ook met pa en ma worden aangesproken, wat weer tot een identiteitscrisis kan leiden. De schoolresultaten zijn dan ook teleurstellend. Vorig jaar haalden maar 15 van de 28 eindexamenkandidaten het diploma van de
middelbare school. Dit jaar zijn er 68 kandidaten, maar nu zijn er helaas geen boeken genoeg!

terug
 
 
 

Inloggen


 

Uitvaartdienst
datum en tijdstip 21-01-2021 om 11.00 uur

 meer details

Uitvaartdienst
datum en tijdstip 22-01-2021 om 11.00 uur
meer details

 
Helpdesk voor digitale vragen!
Ondanks dat steeds meer activiteiten voorzichtig worden opgestart blijven we ook afhankelijk van telefoon, computer, tablet en programma's zoals Zoom. Steeds vaker gaat het goed maar toch loop je soms vast. Daarom blijft de helpdesk bereikbaar.
In principe doen we dat via mail of telefoon. Als er toch ondersteuning ter plaatse nodig is zoeken we samen naar een veilige oplossing.
De helpdesk is bereikbaar per mail (helpdesk@pgleidschendam.nl) en per telefoon (06-53505509).
Henk Schuurman


 
 
Webmaster

Suggesties voor de website?
Laat het de webmaster weten via dit formulier.
 
Vacaturebank LeidschenveenVanuit de werkgroep 'Kerkzijn in Leidschenveen' is de vacaturebank gestart.
Lees hier de openstaande vacatures en reageer.
 
Prikbord

Lees het 'prikbord'; een ruimte beschikbaar voor 'kerk-gerelateerde' affiches / mededelingen, net zoals het prikbord in de diverse gebouwen.
 
Privacyverklaring

PG Leidschendam heeft een privacy verklaring opgesteld. Deze is hier te downloaden.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.