Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Leidschendam
 
 

wo 12 december 2018

Concert Trio Cortado

Locatie: 
 Dorpskerk
Tijdstip: 
 20:00

De Masters in Music Hannah de Witte, Arthur Klaassens en Jasper Grijpink vormen samen Trio Cortado. De drie blazers kennen elkaar van hun gezamelijke studietijd aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Het trio, met de ongebruikelijke samenstelling van fluit, althobo en basklarinet, viel al snel bij het publiek in de smaak. De unieke bezetting heeft wel als gevolg dat er geen enkel stuk voor deze combinatie van instrumenten was geschreven. Eén oplossing hiervoor is het zelf bewerken van bestaande muziek. Dit geeft het trio de mogelijkheid veel verschillende muziek te spelen. Meesterwerken uit de klassieke tijd en uit de Romantische tijd. De arrangementen die Trio Cortado speelt zijn allemaal door hen zelf gearrangeerd. Inmiddels heeft Trio Cortado flink aan de weg getimmerd. De musici speelden onder meer in de Kleine Zaal van het Concertgebouw en waren live te gast bij Opium op 4.

Hannah de Witte(1985) studeerde aan het Koninklijk Conservatorium bij Eline van Esch, Thies Roorda en Rien de Reede en behaalde uiteindelijk haar masterdiploma bij Marieke Schneeman aan het Conservatorium van Amsterdam. Ze is als remplacant te horen in verschillende orkesten en ensembles, zoals bijvoorbeeld het Radio Filharmonisch Orkest, het Residentie Orkest en Asko|Schönberg en geeft fluitles in de omgeving van Den Haag. Naast de moderne fluit deed Hannah ook een bijvak traverso, de barokke voorloper van de dwarsfluit. Sinds kort verdiept Hannah zich ook in de psyche van Trio Cortado.
Arthur Klaassens (1989) begon met hobolessen bij Ali Groen. Na een hobostudie bij Hans Roerade, Lucas Macias Navarro, Karel Schoofs en Alexei Ogrintchouk behaalde hij in 2014 zijn masterdiploma aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Naast Trio Cortado is Arthur ook te horen in verschillende orkesten en ensembles door het hele land. Hij speelt bij onder andere het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Residentie Orkest en Het Gelders Orkest. Behalve hobospelen geeft Arthur les, én is hij een begenadigd arrangeur. Het grootste deel van het repertoire van Trio Cortado is door hem gearrangeerd! Arthur is ook het culinaire geweten van Trio Cortado.
Jasper Grijpink (1985) studeerde aanvankelijk Politicologie aan de Universiteit Leiden maar besloot na het behalen van zijn bachelordiploma zijn weg in de muziek te vervolgen. Aan het Koninklijk Conservatorium studeerde hij bij Ab Vos, en behaalde hij zijn masterdiploma als student van Pierre Woudenberg. Als remplacant speelt hij bij onder meer Het Gelders Orkest, Asko|Schönberg en het Radio Filharmonisch Orkest. Sinds augustus 2015 is Jasper tweede- en esklarinettist van het Residentie Orkest. Jasper neemt een deel van de arrangementen voor zijn rekening. Daarnaast legt hij Trio Cortado graag vast op de gevoelige plaat.

Het Programma van de avond:
Maurice Ravel - delen uit Ma Mère l'Oye
Maurice Ravel - Alborada del Gracioso
Edvard Grieg - Lyrische Stukken
*pauze*
Ludwig van Beethoven - Strijktrio opus 9 no.1 
Ludwig van Beethoven - Variaties op "La ci darem la Mano"

Toegangskaarten kosten € 18,- inclusief drankje in de pauze en zijn te bestellen via www.hetveurtheater.nl  of te koop aan de kerkzaal op de avond van het concert. (met Ooievaarspas € 9,- uitsluitend voor aanvang van het concert aan de kerkzaal op vertoon van de pas)

 

terug
 


 
 

Inloggen


 

Online kerkdienst, alleen digitale uitzending
datum en tijdstip 17-01-2021 om 10:00 uur
meer details

 
Helpdesk voor digitale vragen!
Ondanks dat steeds meer activiteiten voorzichtig worden opgestart blijven we ook afhankelijk van telefoon, computer, tablet en programma's zoals Zoom. Steeds vaker gaat het goed maar toch loop je soms vast. Daarom blijft de helpdesk bereikbaar.
In principe doen we dat via mail of telefoon. Als er toch ondersteuning ter plaatse nodig is zoeken we samen naar een veilige oplossing.
De helpdesk is bereikbaar per mail (helpdesk@pgleidschendam.nl) en per telefoon (06-53505509).
Henk Schuurman


 
 
Webmaster

Suggesties voor de website?
Laat het de webmaster weten via dit formulier.
 
Vacaturebank LeidschenveenVanuit de werkgroep 'Kerkzijn in Leidschenveen' is de vacaturebank gestart.
Lees hier de openstaande vacatures en reageer.
 
Prikbord

Lees het 'prikbord'; een ruimte beschikbaar voor 'kerk-gerelateerde' affiches / mededelingen, net zoals het prikbord in de diverse gebouwen.
 
Privacyverklaring

PG Leidschendam heeft een privacy verklaring opgesteld. Deze is hier te downloaden.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.