Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Leidschendam
 
 
De economische situatie De economische situatie

Sinds de regimewisseling van 1994 is de situatie in het Karoogebied ernstig verslechterd. De economische basis van het gebied was van ouds de extensieve schapenteelt, waarbij gemiddeld één schaap per hectare kon worden gehouden. Het gaat al lang niet goed met de landbouw. Veel blanken zijn weggetrokken en bedrijven gesloten of samengevoegd. Tegen 2014 moet bovendien 30% van de
landbouwgrond in heel Zuid Afrika aan zwarten zijn overgedragen. Momenteel zijn de boeren nog voor 98% wit. Men vreest dan ook dat de regering niet in staat zal zijn de grond zodanig over te dragen dat ze productief zal blijven.

Het werkloosheidspercentage ligt momenteel op 25% van de beroepsbevolking. Als oorzaak ziet men vooral de globalisering. Zuid Afrika is niet productief genoeg om op de wereldmarkt te kunnen concurreren.
Er is sprake van een voortdurende spanning tussen de “haves”en de “haves not” tengevolge van maatregelen die de ongelijkheid moeten opheffen en klachten over huisvesting, riolering en watervoorziening. Onlangs is bij een protestactie zelfs een school in brand gestoken!

terug
 
 
 

Inloggen


 

Digitaal ochtendgebed
datum en tijdstip 07-06-2020 om 11.00 uur
Kijk mee via Zoom of luister mee via de kerkomroep. Lees verder voor de informatie over Zoom.meer details

 
Geen kerkelijke activiteiten in onze gebouwen
Vanwege het coronavirus zijn er tot 1 juni geen kerkelijke activiteiten in onze drie kerkgebouwen. Ook excursies worden uitgesteld. Daarom is de kerkagenda momenteel niet op de site te lezen.

 
 
Helpdesk voor digitale vragen!

In deze bijzondere tijden, waarin we niet meer fysiek bij elkaar komen, worden we nog afhankelijker van telefoon, computer, tablet en programma's en apps als zoom.Vaak gaat het goed maar soms loop je vast. Daarom openen we deze helpdesk. Gewoon om u even op gang te helpen.
In principe doen we dat via mail of telefoon. Als er toch ondersteuning ter plaatse nodig is gaan we een oplossing zoeken die rekening houdt met alle hygiëne regels van het RIVM en zullen we waar mogelijk mensen inschakelen die toch al bij u op bezoek komen.
Ook komen de oplossingen voor de meest voorkomende vragen op de website zodat u ook zelf een oplossing kunt vinden.

Bereikbaarheid en openingstijden

Telefoon 06-53 505 509
Mail helpdesk@pgleidschendam.nl
tot 11 mei 2020 dagelijks 09:00-20:00 uur
vanaf 11 mei 2020 maandag t/m vrijdag 18:00-20:00 uur
zaterdag 12:00-20:00 uur
zondag 13:00-20:00 uur

 
 
Webmaster

Suggesties voor de website?
Laat het de webmaster weten via dit formulier.
 
Enquête Protestantse wijkgemeente in Leidschenveen
Wij willen graag van u horen hoe u over de kerk in onze wijk Leidschenveen denkt.
Wat doen we goed, wat doen we niet goed en wat mist u.
Het kost u maar een paar minuutjes.
Start de enquête hier

 
 
Vacaturebank LeidschenveenVanuit de werkgroep 'Kerkzijn in Leidschenveen' is de vacaturebank gestart.
Lees hier de openstaande vacatures en reageer.
 
Prikbord

Lees het 'prikbord'; een ruimte beschikbaar voor 'kerk-gerelateerde' affiches / mededelingen, net zoals het prikbord in de diverse gebouwen.
 
Privacyverklaring

PG Leidschendam heeft een privacy verklaring opgesteld. Deze is hier te downloaden.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.