Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Leidschendam
 
 
De economische situatie De economische situatie

Sinds de regimewisseling van 1994 is de situatie in het Karoogebied ernstig verslechterd. De economische basis van het gebied was van ouds de extensieve schapenteelt, waarbij gemiddeld één schaap per hectare kon worden gehouden. Het gaat al lang niet goed met de landbouw. Veel blanken zijn weggetrokken en bedrijven gesloten of samengevoegd. Tegen 2014 moet bovendien 30% van de
landbouwgrond in heel Zuid Afrika aan zwarten zijn overgedragen. Momenteel zijn de boeren nog voor 98% wit. Men vreest dan ook dat de regering niet in staat zal zijn de grond zodanig over te dragen dat ze productief zal blijven.

Het werkloosheidspercentage ligt momenteel op 25% van de beroepsbevolking. Als oorzaak ziet men vooral de globalisering. Zuid Afrika is niet productief genoeg om op de wereldmarkt te kunnen concurreren.
Er is sprake van een voortdurende spanning tussen de “haves”en de “haves not” tengevolge van maatregelen die de ongelijkheid moeten opheffen en klachten over huisvesting, riolering en watervoorziening. Onlangs is bij een protestactie zelfs een school in brand gestoken!

terug
 
 
 

Inloggen


 

Kruisheuvelkerk, online kerkdienst
datum en tijdstip 24-01-2021 om 10:00 uur
meer details

Kruisheuvelkerk
datum en tijdstip 31-01-2021 om 10:00 uur
meer details

Dorpskerk
datum en tijdstip 07-02-2021 om 10:00 uur
meer details

 
Helpdesk voor digitale vragen!
Ondanks dat steeds meer activiteiten voorzichtig worden opgestart blijven we ook afhankelijk van telefoon, computer, tablet en programma's zoals Zoom. Steeds vaker gaat het goed maar toch loop je soms vast. Daarom blijft de helpdesk bereikbaar.
In principe doen we dat via mail of telefoon. Als er toch ondersteuning ter plaatse nodig is zoeken we samen naar een veilige oplossing.
De helpdesk is bereikbaar per mail (helpdesk@pgleidschendam.nl) en per telefoon (06-53505509).
Henk Schuurman


 
 
Webmaster

Suggesties voor de website?
Laat het de webmaster weten via dit formulier.
 
Vacaturebank LeidschenveenVanuit de werkgroep 'Kerkzijn in Leidschenveen' is de vacaturebank gestart.
Lees hier de openstaande vacatures en reageer.
 
Prikbord

Lees het 'prikbord'; een ruimte beschikbaar voor 'kerk-gerelateerde' affiches / mededelingen, net zoals het prikbord in de diverse gebouwen.
 
Privacyverklaring

PG Leidschendam heeft een privacy verklaring opgesteld. Deze is hier te downloaden.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.