Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Leidschendam
 
 
De gemeente van Britstown De gemeente van Britstown

In deze context probeert de gemeente kerk van de Heer te zijn. Dat gaat met vallen en opstaan, verdriet en dankbaarheid. Het is verdrietig dat veel ouders de doopbelofte niet nakomen, waardoor hun kinderen zich niet bij de kerk betrokken voelen. Kinderen met toekomstplannen verlaten het dorp om elders te studeren en komen, vanwege het gebrek aan werkgelegenheid, niet meer terug. De gemeente heeft een tekort aan bewogen leiders, terwijl de predikant teveel tijd moet besteden aan administratie en financiën en zelfs wel eens het dak van de kerk moet repareren.
Er is reden tot dankbaarheid omdat er een gemeentekern is die ernst maakt met de zaak van de Heer en trouw de kerkdiensten bijwoont. Elke dinsdagavond komen drie gebedsgroepen bij elkaar om over het Woord te spreken en te bidden. Al vier jaar komt op zaterdagmorgen een tiental gemeenteleden in de kerk bijeen om voor hun dorp te bidden.

In de winter is het nog vaak donker en het kan buiten vriezen. Ondanks hun armoede kon de gemeente nog steeds, zij het op bescheiden schaal, zendingsarbeid overzee steunen. Ds. Nico Kriek kan voor deze gemeente van de Verenigende Gereformeerde Kerk in Suider Africa blijven werken dankzij zijn
halftime dienstverband bij de (blanke) Nederduits Gereformeerde Kerk. Deze gemeente brengt in feite tweederde van zijn tractement op.

terug
 
 
 

Inloggen


 
Helpdesk voor digitale vragen!

In deze bijzondere tijden, waarin we niet meer fysiek bij elkaar komen, worden we nog afhankelijker van telefoon, computer, tablet en programma's en apps als zoom.Vaak gaat het goed maar soms loop je vast. Daarom openen we deze helpdesk. Gewoon om u even op gang te helpen.
In principe doen we dat via mail of telefoon. Als er toch ondersteuning ter plaatse nodig is gaan we een oplossing zoeken die rekening houdt met alle hygiëne regels van het RIVM en zullen we waar mogelijk mensen inschakelen die toch al bij u op bezoek komen.
Ook komen de oplossingen voor de meest voorkomende vragen op de website zodat u ook zelf een oplossing kunt vinden.

Bereikbaarheid en openingstijden

Telefoon 06-53 505 509
Mail helpdesk@pgleidschendam.nl
tot 11 mei 2020 dagelijks 09:00-20:00 uur
vanaf 11 mei 2020 maandag t/m vrijdag 18:00-20:00 uur
zaterdag 12:00-20:00 uur
zondag 13:00-20:00 uur

 
 
Webmaster

Suggesties voor de website?
Laat het de webmaster weten via dit formulier.
 
Enquête Protestantse wijkgemeente in Leidschenveen
Wij willen graag van u horen hoe u over de kerk in onze wijk Leidschenveen denkt.
Wat doen we goed, wat doen we niet goed en wat mist u.
Het kost u maar een paar minuutjes.
Start de enquête hier

 
 
Vacaturebank LeidschenveenVanuit de werkgroep 'Kerkzijn in Leidschenveen' is de vacaturebank gestart.
Lees hier de openstaande vacatures en reageer.
 
Prikbord

Lees het 'prikbord'; een ruimte beschikbaar voor 'kerk-gerelateerde' affiches / mededelingen, net zoals het prikbord in de diverse gebouwen.
 
Privacyverklaring

PG Leidschendam heeft een privacy verklaring opgesteld. Deze is hier te downloaden.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.