Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Leidschendam
 
 
Welkom

Welkom
Van harte welkom op de site van de Protestantse Gemeente te Leidschendam.

  Bekijk ook onze Facebook pagina
Voor dringende zaken (overlijden/ziekenhuisopname) is ons pastorale telefoonnummer altijd bereikbaar: 070 - 327 84 13.

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Meldt u dan aan via pastoraalcentrum@pgleidschendam.nl
 
Digitaal ochtendgebed met ds. Fulco de Vries Bouwstra

Digitaal ochtendgebed met ds. Fulco de Vries Bouwstra
Momenteel, door het coronavirus, kunnen we niet samenkomen in een kerkgebouw.
Als alternatief wordt er op zondag om 11.00 uur een digitaal ochtendgebed uitgezonden, met ds. Fulco de Vries Bouwstra.

Het ochtendgebed is te beluisteren via de kerkwebradio van de Kruisheuvelkerk en te bekijken via Zoom. Bij de kerkdiensten staat een uitleg over het gebruik van Zoom. Komt u er niet uit? Neem dan contact op met helpdesk@pgleidschendam.nl Dan helpen we u graag.

  
 

U kunt eerdere uitzendingen terugkijken:

uitzending van 31 mei (Pinksteren)
uitzending van 24 mei
uitzending van 21 mei (Hemelvaartsdag), met de liedtekst van Coldplay-Everglow
uitzending van 17 mei
uitzending van 10 mei
uitzending van   3 mei, met de vertaling van Love rescue me van U2
uitzending van 26 april
uitzending van 19 april
uitzending van 12 april (Paasmorgen)

uitzending van 11 april (Avondgebed Stille Zaterdag)
uitzending van 10 april (Avondgebed Goede Vrijdag)
uitzending van   9 april (Avondgebed Witte Donderdag)
uitzending van   8 april (Avondgebed woensdag)
uitzending van   7 april (Avondgebed dinsdag)
uitzending van   6 april (Avondgebed maandag)
uitzending van   5 april (Palmpasen)
uitzending van 29 maart
uitzending van 22 maart
uitzending van 15 maart

We zijn benieuwd naar uw/jouw ervaringen, we horen jullie feedback dan ook graag: mail naar pastoraalcentrum@pgleidschendam.nl
 
'Lopend vuurtje' door onze gemeente

Deze vlammetjes branden op het Schadeken
'Lopend vuurtje' door onze gemeente
Er branden een heleboel pinkstervlammetjes. Gemeenteleden hebben een zelfgemaakte vlam voor hun raam hangen als teken van verbondenheid. Iedereen die zin heeft in een fiets-  of wandeltocht deze week kan zelf een route maken langs de adressen. (Net als eerder bij de 'schapenjacht'). Een mooie gelegenheid om even te zwaaien of een praatje te maken.

Dit zijn de adressen van ons lopend vuurtje: 

Leidschendam    
Zanglijsterlaan 
Zijdesingel (meerdere adressen) 
Patrijslaan
Amstelhof 
Wildenborch 
Juliana van Stolberglaan 
Graaf Lodewijklaan
Graaf Ruprechtlaan 
Johanna van Polanenlaan 
Schadeken (meerdere adressen)
Pelikaanhof 
Hooikamp 
Herberg
Veursestraatweg 
Mauvelaan 
Gerrit Jan van der Veenstraat 
Landscheidingstraat 
Maalderijstraat 
Schoorwijck, Zaagmolenstraat  BG

Leidschenveen
Pijlkruidveld 
Lisdoddeveld 
Klaverveld 
Leliekeverstraat 

Voorburg
Prinses Irenelaan 
Rozenboomlaan 
Dr. Beguinlaan  
 
Visie en missie - speerpunten wijkgemeente Leidschenveen Visie en missie - speerpunten wijkgemeente Leidschenveen
De Wijkkerkenraad Leidschenveen heeft in mei 2020 de visie en missie en de daarbij behorende speerpunten voor de wijkgemeente benoemd. Daarbij is bewust gekozen voor beknopte en heldere uitgangspunten.
De speerpunten verwoorden goed de eigenheid van de wijkgemeente Leidschenveen binnen de brede kerk van de Protestantse Gemeente Leidschendam. Het vormt naar onze mening een goede basis waar we de komende jaren een verantwoorde groei mee kunnen maken, ervan uitgaand dat de keuzes in financiën en prioriteiten daarbij solide zijn en blijven. Het doel is ook om verder te bouwen op de resultaten van de recente enquête.

De wijkkerkenraad stelt de mening van de wijkgemeente zeer op prijs en nodigt de gemeenteleden dan ook van harte uit om een reactie op het document kenbaar te maken via een email naar: scriba.leidschenveen@pgleidschendam.nl

 
 
Help mee het pinkstervuur aan te wakkeren Help mee het pinkstervuur aan te wakkeren
Iedereen is van harte uitgenodigd om mee te doen aan ons 'Lopend vuurtje'. Dit lijkt op de schapenjacht van een paar weken geleden, omdat zoveel mensen hiervan blij werden. Dus een herkansing voor iedereen die nog niet heeft meegedaan en toch een beetje spijt heeft. En voor eerdere deelnemers een leuke aanleiding om opnieuw even langs te gaan, misschien nu bij andere adressen, gewoon omdat het zo fijn was. We hopen dat deze nieuwe opdracht ons allemaal in vuur en vlam zet.

Wat is de bedoeling?
1. Maak deze week een ‘vuurtje’ en hang het voor het raam.
Dat mag getekend zijn, gehaakt, geschilderd of uitgeprint of....... Als het maar veilig is ;-)
Voor de mensen die nog zonder inspiratie zijn is bijv. hier  een vlam die kan worden ingekleurd. Tip: wrijf er na het kleuren wat slaolie over, dan wordt hij mooi doorschijnend. 

2. Geef door dat je meedoet via pastoraalcentrum@pgleidschendam.nl of het pastorale nummer 070-327 84 13.

3. In de nieuwsbrief van 29 mei en op de website komt dan een lijst met adressen (op de website zonder huisnummers). In het lange pinksterweekeinde van 30 mei kan iedereen die een wandeling of fietstochtje wil maken, zelf een route uitstippelen langs de vlammetjes/adressen. Een mooie gelegenheid om even te zwaaien of een praatje te maken met andere gemeenteleden, uiteraard op gepaste afstand. 

We hopen op een heel groot pinkstervuur dat zich verspreidt over Leidschendam en Leidschenveen. 
 
PGL Kerkenpad 2020

Dit kerkje is een kunstwerk en staat in Leidschenveen
PGL Kerkenpad 2020
Voor wie zin heeft in een mooie fietstocht of een flinke wandeling heeft ds. Fulco de Vries Bouwstra een kerkenpadroute door Leidschendam, Leidschenveen, Wilsveen en Stompwijk gemaakt.

U kunt de route hier downloaden

Veel plezier en heeft u een aanvulling, dan horen wij het graag!

 
 
BEROEP AANGENOMEN!

BEROEP AANGENOMEN!
De beroepen predikant, ds. Maarten Hameete, heeft ons laten weten dat hij het beroep naar de PG Leidschendam/Leidschenveen  ‘van harte aanneemt’. “Ik kijk uit naar het werken in de PG Leidschendam. De zoektocht naar verdere samenwerking gaat verder in de komende jaren en ik hoop daar een positieve bijdrage aan te leveren. Ik hoop dat we met elkaar God zullen mogen ontmoeten, ons geloof wegen zal vinden in deze tijd en dat we elkaar mogen versterken in liefde en vertrouwen”.

Gestreefd wordt, dat ds. Hameete in de tweede week van juli aan onze gemeente zal worden verbonden. In de loop van augustus zullen hij en zijn vrouw Annet dan verhuizen naar de pastorie aan de Emmalaan.
De Algemene Kerkenraad ziet uit naar de komst van de nieuwe predikant, waardoor het pastorale team in onze kerk weer op volle sterkte is. Een verheugend nieuws in deze moeilijke tijd.

 
 
Toch kindernevendienst! Toch kindernevendienst!
Hoi allemaal,

Wat een rare tijd he? Ook voor ons is het heel raar om nu even geen kindernevendienst voor te bereiden. We missen het, maar vooral missen we jullie! We zeggen het misschien niet vaak genoeg, maar we vinden jullie echt geweldige kinderen en een geweldig leuke groep samen. Het is voor ons altijd een feestje om met jullie verhalen uit de Bijbel te ontdekken en we hopen dat jullie het ook zo ervaren.
Maar nu dus even niet samen in 1 ruimte, omringd door de verhalen over God, Mozes, Jozef, Esther, Jacob, Jezus en al die andere mensen uit de bijbel. Dat is best jammer, maar gelukkig kunnen we in deze tijd met internet toch deze verhalen met jullie delen. Lees hier meer.

Groetjes, 
de Kindernevendienstleiding

P.S.: ook aanrader voor jongeren, dertigers, zestigers...gewoon alle leeftijden!"

 
 
Omarmen

Omarmen
Ieder van ons is een engel met slechts één vleugel. We kunnen pas vliegen wanneer we elkaar omarmen (Luciano de Crescenzo)

Helaas kunnen we elkaar nu niet fysiek omarmen, maar wel in ons hart, met onze gebeden, en door elkaar te blijven vasthouden: via telefoon, mail, mobiel, een kaartje...
(Bel of mail gerust het pastoraal centrum als u een adres niet heeft)
Denk vooral ook aan het initiatief nietalleen.nl waar u hulp kunt vragen of aanbieden en dat van harte wordt ondersteund door onze diaconie.

Een digitaal kaarsje aansteken kan op mijnkerk.nl/kaarsjes 
 
Vasten 2020: op naar dubbele bevrijding!

Vasten 2020: op naar dubbele bevrijding!
Over het algemeen is vasten niet meer van deze tijd in onze consumptieve samenleving. Toen ik jong was, was vasten in mijn herinnering een rooms-katholiek gebruik.
In de loop van de jaren raakte het vasten in onbruik en degradeerde de vastentijd tot een randverschijnsel. Commerciële activiteiten verdrongen de vastentijd. Paaseieren, woonboulevards en Paasbrunches bepalen nu het gezicht van de samenleving. En wij (ik!) doen daar ijverig aan mee. Goede Vrijdag en Stille Zaterdag draaien topverkopen. Pasen, het centrale feest van de verlossing en opstanding, raakt ondergesneeuwd in het soms kille voorjaar.

 
lees meer »
 
Hulp bieden? Hulp bieden?
Mocht u of jij tijd hebben om te helpen dan willen we je vragen om een mail te sturen naar diaconie@pgleidschendam.nl of u aan te melden via de website https://nietalleen.nl
Hiermee kunnen de hulp dan weer koppelen aan iemand die hierin kan voorzien. 

Als uzelf niet in staat bent om praktisch te helpen kunt u ook financieel doneren via de bekende kanalen van de diaconie onder vermelding van “ik strijd tegen het virus”. Wij zorgen dat het daar ingezet wordt waar nodig om leed te verminderen.

Meer informatie:
pastoraalcentrum@pgleidschendam.nl of  diaconie@pgleidschendam.nl

 
 
Hulp nodig? Hulp nodig?
Als kerk hebben wij ons aangemeld bij het initiatief van de landelijke kerk via https://nietalleen.nl
Op deze website kunt u melding maken van een hulpvraag voor een boodschapje, praatje of de hond uitlaten. U wordt dan gekoppeld met een plaatselijk initiatief die contact zoekt om u te proberen te helpen. Het is bereikbaar via de website of telefoonnummer 0800-1322 en e-mail info@nietalleen.nl.

Heeft u financiële nood en valt u niet onder de diverse regelingen of een acuut probleem dan kan de diaconie mogelijk een helpende hand bieden. Hiervoor kunt u contact opnemen met het pastoraal centrum (pastoraalcentrum@pgleidschendam.nl tel 070 - 327 84 13)  of mailen met diaconie@pgleidschendam.nl.

 
 
 
 

Inloggen


 
Geen kerkelijke activiteiten in onze gebouwen
Vanwege het coronavirus zijn er tot 1 juni geen kerkelijke activiteiten in onze drie kerkgebouwen. Ook excursies worden uitgesteld. Daarom is de kerkagenda momenteel niet op de site te lezen.

 
 
Helpdesk voor digitale vragen!

In deze bijzondere tijden, waarin we niet meer fysiek bij elkaar komen, worden we nog afhankelijker van telefoon, computer, tablet en programma's en apps als zoom.Vaak gaat het goed maar soms loop je vast. Daarom openen we deze helpdesk. Gewoon om u even op gang te helpen.
In principe doen we dat via mail of telefoon. Als er toch ondersteuning ter plaatse nodig is gaan we een oplossing zoeken die rekening houdt met alle hygiëne regels van het RIVM en zullen we waar mogelijk mensen inschakelen die toch al bij u op bezoek komen.
Ook komen de oplossingen voor de meest voorkomende vragen op de website zodat u ook zelf een oplossing kunt vinden.

Bereikbaarheid en openingstijden

Telefoon 06-53 505 509
Mail helpdesk@pgleidschendam.nl
tot 11 mei 2020 dagelijks 09:00-20:00 uur
vanaf 11 mei 2020 maandag t/m vrijdag 18:00-20:00 uur
zaterdag 12:00-20:00 uur
zondag 13:00-20:00 uur

 
 
Webmaster

Suggesties voor de website?
Laat het de webmaster weten via dit formulier.
 
Enquête Protestantse wijkgemeente in Leidschenveen
Wij willen graag van u horen hoe u over de kerk in onze wijk Leidschenveen denkt.
Wat doen we goed, wat doen we niet goed en wat mist u.
Het kost u maar een paar minuutjes.
Start de enquête hier

 
 
Vacaturebank LeidschenveenVanuit de werkgroep 'Kerkzijn in Leidschenveen' is de vacaturebank gestart.
Lees hier de openstaande vacatures en reageer.
 
Prikbord

Lees het 'prikbord'; een ruimte beschikbaar voor 'kerk-gerelateerde' affiches / mededelingen, net zoals het prikbord in de diverse gebouwen.
 
Privacyverklaring

PG Leidschendam heeft een privacy verklaring opgesteld. Deze is hier te downloaden.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.