Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Leidschendam
 
 
1 december 2019, eerste zondag van Advent

1 december 2019, eerste zondag van Advent
De basis van de adventsschikkingen bestaat uit een ho-ge, driehoekige vorm waaromheen kransen worden ge-schoven. De driehoek staat symbool voor: Ik, Jij en God. De kransen verwijzen naar de cycli van beginnen en ein-digen en opnieuw beginnen. Elk jaar wordt het opnieuw kerst, ontvangen we waarschuwingen en altijd is er hoop op een toekomst.

God zal zijn volk verzamelen, overal vandaan, als een herder die zijn kudde bijeendrijft. De krans symboliseert de omheining waarbinnen de schapen (plukjes wol) zich veilig kunnen voelen. Een cirkel is een sterke constructie en moeilijk te doorbreken.
terug
 
 
 

Inloggen


 

Kruisheuvelkerk
datum en tijdstip 31-01-2021 om 10:00 uur
meer details

Dorpskerk
datum en tijdstip 07-02-2021 om 10:00 uur
meer details

 
Helpdesk voor digitale vragen!
Ondanks dat steeds meer activiteiten voorzichtig worden opgestart blijven we ook afhankelijk van telefoon, computer, tablet en programma's zoals Zoom. Steeds vaker gaat het goed maar toch loop je soms vast. Daarom blijft de helpdesk bereikbaar.
In principe doen we dat via mail of telefoon. Als er toch ondersteuning ter plaatse nodig is zoeken we samen naar een veilige oplossing.
De helpdesk is bereikbaar per mail (helpdesk@pgleidschendam.nl) en per telefoon (06-53505509).
Henk Schuurman


 
 
Webmaster

Suggesties voor de website?
Laat het de webmaster weten via dit formulier.
 
Vacaturebank LeidschenveenVanuit de werkgroep 'Kerkzijn in Leidschenveen' is de vacaturebank gestart.
Lees hier de openstaande vacatures en reageer.
 
Prikbord

Lees het 'prikbord'; een ruimte beschikbaar voor 'kerk-gerelateerde' affiches / mededelingen, net zoals het prikbord in de diverse gebouwen.
 
Privacyverklaring

PG Leidschendam heeft een privacy verklaring opgesteld. Deze is hier te downloaden.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.