Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Leidschendam
 
 

di 28 januari 2014

Filmavond: Mar Adentro

Locatie: 
 De Binnenhof
Tijdstip: 
 19.30 uur
Prijs: 
 vrijwillige bijdrage


met Javier Bardem

De film Mar Adentro (de zee vanbinnen) is een Spaanse film uit 2004. De film vertelt het waar gebeurde verhaal van Rámon Sampedro die bij een duikongeluk zó ongelukkig  terecht is gekomen dat hij vanaf zijn nek verlamd is geraakt. De film begint als  Rámon al 29 jaar verlamd op bed ligt.
Vanaf het moment dat Rámon beseft dat hij nooit meer een normaal leven zal kunnen leiden wil hij zijn leven beëindigen. Hij vecht ervoor om dat op een legale manier te kunnen doen. Dat is in Spanje niet mogelijk: euthanasie is en blijft strafbaar.
Is de doodswens van Rámon te rechtvaardigen? Is dit ondraaglijk lijden? Deze vragen komen onder meer aan de orde in de film. Een film om over na te denken en na te praten. Want ook in ons eigen land is de discussie rondom dit onderwerp nog steeds gaande.

We kijken eerst naar de film en daarna is er koffie of thee voor de kijkers. Na de pauze volgt het napraten. Rond 22.00 uur sluiten we de avond af.

Contactpersoon: Ietje de Groot, e-mail mpedegroot@ kpnplanet.nl

terug
 


 
 

Inloggen


 

Online kerkdienst, alleen digitale uitzending
datum en tijdstip 17-01-2021 om 10:00 uur
meer details

 
Helpdesk voor digitale vragen!
Ondanks dat steeds meer activiteiten voorzichtig worden opgestart blijven we ook afhankelijk van telefoon, computer, tablet en programma's zoals Zoom. Steeds vaker gaat het goed maar toch loop je soms vast. Daarom blijft de helpdesk bereikbaar.
In principe doen we dat via mail of telefoon. Als er toch ondersteuning ter plaatse nodig is zoeken we samen naar een veilige oplossing.
De helpdesk is bereikbaar per mail (helpdesk@pgleidschendam.nl) en per telefoon (06-53505509).
Henk Schuurman


 
 
Webmaster

Suggesties voor de website?
Laat het de webmaster weten via dit formulier.
 
Vacaturebank LeidschenveenVanuit de werkgroep 'Kerkzijn in Leidschenveen' is de vacaturebank gestart.
Lees hier de openstaande vacatures en reageer.
 
Prikbord

Lees het 'prikbord'; een ruimte beschikbaar voor 'kerk-gerelateerde' affiches / mededelingen, net zoals het prikbord in de diverse gebouwen.
 
Privacyverklaring

PG Leidschendam heeft een privacy verklaring opgesteld. Deze is hier te downloaden.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.