Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Leidschendam
 
 
Impressie van het bezoek aan GentleCare

Impressie van het bezoek aan GentleCare
In augustus 2015 hebben wij (weer) een rondreis gemaakt door Zuid-Afrika. Deze keer kwamen we met de groepsreis vlak in de buurt van Britstown en hebben we onze gids/chauffeur gevraagd om via Britstown te rijden zodat we in de gelegenheid waren om het Hospice GentleCare persoonlijk te bezoeken.
Op 18 augustus arriveerden wij in Britstown. Dankzij google-streetview en het adres was het Hospice snel gevonden. Yvonne was zelf niet aanwezig in verband met een congres. Haar man Tommie was van onze komst (leve e-mail) op de hoogte en heeft ons ontvangen en rondgeleid. Vol trots kon hij melden dat het voormalige museum nu omgetoverd is in een extra zaal met 12 bedden. De totale capaciteit is nu 24 bedden. Hij laat ons ook de Intensive Care kamer zien.
Daarna gaan we alle patiënten langs. Wat hierbij opvalt is de enorme dankbaarheid die uit de ogen van de patiënten straalt als je ze alleen maar groet. Belangstelling van blanke buitenlanders is een zeldzaamheid. Eén van de patiëntjes heeft doorligwonden opgelopen in een regulier ziekenhuis, zo erg dat je de botten in zijn benen kunt zien. Met veel liefde en zorg worden de wonden verzorgt en langzaam kleiner.
Een ander patiëntje is een 12-jarig meisje dat door haar ouders tot haar vijfde jaar in een hondenhok is opgesloten omdat ze niet gewenst was. Dit meisje is met de honden opgegroeid waardoor ze blaft en eet als een hond. Onze gids is nog meer dan wij getroffen door dit meisje omdat hij als Zuid-Afrikaander zeven jaar geleden dit verhaal in de kranten heeft gelezen. Hij wist niet dat het meisje in GentleCare was opgenomen.
Zo heeft elke patiënt zijn eigen verhaal. Wat het meeste opvalt is dat het er allemaal zo fris en proper uitziet en dat de vrijwilligers en de ene betaalde verpleegster zo ontzettend veel liefde uitstralen. Tommie vertelt honderduit hoe dankbaar zij zijn met de steun uit Nederland en laat ons ook stift-teksten zien van vrijwilligers uit Nederland die hier af en toe zes maanden hebben geholpen. Na een klein uurtje vervolgen wij, diep onder de indruk, onze reis weer door dit bijzondere land.

Jan en Corry Hagendijk

De foto's die wij gemaakt hebben kunt u zien op www.jhagendijk.net/gentlecare/.

 
terug
 
 
 

Inloggen


 
Helpdesk voor digitale vragen!

In deze bijzondere tijden, waarin we niet meer fysiek bij elkaar komen, worden we nog afhankelijker van telefoon, computer, tablet en programma's en apps als zoom.Vaak gaat het goed maar soms loop je vast. Daarom openen we deze helpdesk. Gewoon om u even op gang te helpen.
In principe doen we dat via mail of telefoon. Als er toch ondersteuning ter plaatse nodig is gaan we een oplossing zoeken die rekening houdt met alle hygiëne regels van het RIVM en zullen we waar mogelijk mensen inschakelen die toch al bij u op bezoek komen.
Ook komen de oplossingen voor de meest voorkomende vragen op de website zodat u ook zelf een oplossing kunt vinden.

Bereikbaarheid en openingstijden

Telefoon 06-53 505 509
Mail helpdesk@pgleidschendam.nl
tot 11 mei 2020 dagelijks 09:00-20:00 uur
vanaf 11 mei 2020 maandag t/m vrijdag 18:00-20:00 uur
zaterdag 12:00-20:00 uur
zondag 13:00-20:00 uur

 
 
Webmaster

Suggesties voor de website?
Laat het de webmaster weten via dit formulier.
 
Enquête Protestantse wijkgemeente in Leidschenveen
Wij willen graag van u horen hoe u over de kerk in onze wijk Leidschenveen denkt.
Wat doen we goed, wat doen we niet goed en wat mist u.
Het kost u maar een paar minuutjes.
Start de enquête hier

 
 
Vacaturebank LeidschenveenVanuit de werkgroep 'Kerkzijn in Leidschenveen' is de vacaturebank gestart.
Lees hier de openstaande vacatures en reageer.
 
Prikbord

Lees het 'prikbord'; een ruimte beschikbaar voor 'kerk-gerelateerde' affiches / mededelingen, net zoals het prikbord in de diverse gebouwen.
 
Privacyverklaring

PG Leidschendam heeft een privacy verklaring opgesteld. Deze is hier te downloaden.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.