Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Leidschendam
 
 
40dagentijd project: een terreinmuur om de kliniek in Nanaba in Gambia 40dagentijd project: een terreinmuur om de kliniek in Nanaba in Gambia
In het dorpje Nanaba staat een kleine kliniek voor eerstelijnshulp zoals zwangerschapscontroles, bevallingen, zuigelingen controles en vaccinaties, malaria testen en medicatie, slangenbeten en dergelijke. De kliniek bedient ook de omliggende dorpen.
Doordat het terrein van de kliniek niet ommuurd is, loopt dorps vee zoals koeien, ezels, geiten en kippen er ongehinderd rond en dat is natuurlijk een risico op besmetting. Om de hygiëne te verbeteren is een terreinmuur zeer gewenst. De komende 40dagentijd willen wij hiervoor geld inzamelen. Het streefbedrag is een voorlopige begroting van € 3.582,-.
Ook dit jaar zullen wij iets lekkers verkopen, onze vertrouwde pepermunt en noten/pinda’s, vers geschept voor u. Ook zullen er Afrikaans spullen verkocht worden zoals schorten, bekers, omslagdoeken. Verder kunt u natuurlijk deelnemen aan één van de vastensoepavonden in de Kruisheuvelkerk op dinsdagavond om 18.15 uur. Ook is de opbrengst van de verkoop van de Paaskalender bestemd voor het project. Wilt u er meer over lezen dan verwijs ik naar het kerkblad van maart en de uitgedeelde flyers. Wij hopen van harte dat u ook dit jaar weer meedoet!


Hierboven op de foto's: Paula en Maarten (diegene die het project straks gaan bouwen) met een omslagdoek en een schort, de mensen die de schorten hebben gemaakt en de verzameling Afrikaanse producten.

Bekijk ook de flyer.
 
terug
 
 
 

Inloggen


 

Uitvaartdienst
datum en tijdstip 21-01-2021 om 11.00 uur

 meer details

Uitvaartdienst
datum en tijdstip 22-01-2021 om 11.00 uur
meer details

 
Helpdesk voor digitale vragen!
Ondanks dat steeds meer activiteiten voorzichtig worden opgestart blijven we ook afhankelijk van telefoon, computer, tablet en programma's zoals Zoom. Steeds vaker gaat het goed maar toch loop je soms vast. Daarom blijft de helpdesk bereikbaar.
In principe doen we dat via mail of telefoon. Als er toch ondersteuning ter plaatse nodig is zoeken we samen naar een veilige oplossing.
De helpdesk is bereikbaar per mail (helpdesk@pgleidschendam.nl) en per telefoon (06-53505509).
Henk Schuurman


 
 
Webmaster

Suggesties voor de website?
Laat het de webmaster weten via dit formulier.
 
Vacaturebank LeidschenveenVanuit de werkgroep 'Kerkzijn in Leidschenveen' is de vacaturebank gestart.
Lees hier de openstaande vacatures en reageer.
 
Prikbord

Lees het 'prikbord'; een ruimte beschikbaar voor 'kerk-gerelateerde' affiches / mededelingen, net zoals het prikbord in de diverse gebouwen.
 
Privacyverklaring

PG Leidschendam heeft een privacy verklaring opgesteld. Deze is hier te downloaden.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.