Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Leidschendam
 
 
"Maria" komt tot leven!

"Maria" komt tot leven!
Op vrijdag 5 april, zaterdag 6 april en zondag 7 april wordt in de Kruisheuvelkerk in Leidschendam de musical Maria opgevoerd, voor en door mensen uit Leidschendam, Voorburg en omstreken.
En hiermee komt een lokaal stukje historie een klein beetje tot leven!
Wist u dat Leidschendam, of eigenlijk Wilsveen, ooit een Mariabedevaartsoord was? In de 16e eeuw kwam in de veenplassen zomaar een gaaf, houten Mariabeeld bovendrijven.
Ter ere van dit wonder werd in Wilsveen een Mariakapel gebouwd. Lange tijd was deze kapel een bedevaartsoord voor pelgrims. Helaas hield de kapel geen stand op de drassige veengrond en is deze niet meer te bezoeken. Het originele houten Mariabeeld, 'Onze Lieve Vrouwe van Wilsveen', is na omzwervingen terecht gekomen in het museum Catharijneconvent in Utrecht.
Nu, met de musical Maria, komt deze geschiedenis opnieuw tot leven. Het verhaal van deze musical vertelt ons het levensverhaal van dezelfde Maria, moeder van Jezus. Maar op een hele verrassende manier: een rondreizende theatergroep doet een dorp aan en speelt elke avond theater op het dorpsplein. Steeds spelen ze voor de mensen in het dorp een stukje van het leven van Maria. Waarom Maria? Omdat de dorpelingen daarom vragen! Maar ook omdat de theatergroep zelf ooit in Wilsveen en Leidschendam was en hoorde van de lokale Mariageschiedenis. Zo'n mooi verhaal moet toch verteld en gespeeld worden! De theatergroep heeft een replica van 'Onze Lieve Vrouwe van Wilsveen' bij zich (gemaakt door Diny de Jong en Ineke Boon, beide lid van het koor in de musical Maria.). En ze spelen voor het dorp en voor u  over Maria's blijdschap als ze zwanger is, haar trots tijdens de bruiloft te Kana, maar ook over haar verdriet als haar zoon sterft.
Bent u nieuwsgierig geworden? Kom dan kijken naar deze eigentijdse, lokale musical.
Waar: Kruisheuvelkerk, Burg. Roeringlaan 6, Leidschendam. Wanneer: vrijdag 5 april 20.00 uur, zaterdag 6 april 20.00 uur en zondag 7 april 14.30 uur. Kaartjes: €10 (incl. consumptie) via 06-19530010. Voor meer informatie: www.pgleidschendam.nl/musical
terug
 
 
 

Inloggen


 
Geen kerkelijke activiteiten in onze gebouwen
Vanwege het coronavirus zijn er tot 1 juni geen kerkelijke activiteiten in onze drie kerkgebouwen. Ook excursies worden uitgesteld. Daarom is de kerkagenda momenteel niet op de site te lezen.

 
 
Helpdesk voor digitale vragen!

In deze bijzondere tijden, waarin we niet meer fysiek bij elkaar komen, worden we nog afhankelijker van telefoon, computer, tablet en programma's en apps als zoom.Vaak gaat het goed maar soms loop je vast. Daarom openen we deze helpdesk. Gewoon om u even op gang te helpen.
In principe doen we dat via mail of telefoon. Als er toch ondersteuning ter plaatse nodig is gaan we een oplossing zoeken die rekening houdt met alle hygiëne regels van het RIVM en zullen we waar mogelijk mensen inschakelen die toch al bij u op bezoek komen.
Ook komen de oplossingen voor de meest voorkomende vragen op de website zodat u ook zelf een oplossing kunt vinden.

Bereikbaarheid en openingstijden

Telefoon 06-53 505 509
Mail helpdesk@pgleidschendam.nl
tot 11 mei 2020 dagelijks 09:00-20:00 uur
vanaf 11 mei 2020 maandag t/m vrijdag 18:00-20:00 uur
zaterdag 12:00-20:00 uur
zondag 13:00-20:00 uur

 
 
Webmaster

Suggesties voor de website?
Laat het de webmaster weten via dit formulier.
 
Enquête Protestantse wijkgemeente in Leidschenveen
Wij willen graag van u horen hoe u over de kerk in onze wijk Leidschenveen denkt.
Wat doen we goed, wat doen we niet goed en wat mist u.
Het kost u maar een paar minuutjes.
Start de enquête hier

 
 
Vacaturebank LeidschenveenVanuit de werkgroep 'Kerkzijn in Leidschenveen' is de vacaturebank gestart.
Lees hier de openstaande vacatures en reageer.
 
Prikbord

Lees het 'prikbord'; een ruimte beschikbaar voor 'kerk-gerelateerde' affiches / mededelingen, net zoals het prikbord in de diverse gebouwen.
 
Privacyverklaring

PG Leidschendam heeft een privacy verklaring opgesteld. Deze is hier te downloaden.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.