Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Leidschendam
 
 
GROOT SUCCES MUSICAL JOZEF GROOT SUCCES MUSICAL JOZEF
Op 22, 23 en 24 april was het dan eindelijk zover. Al sinds september waren we bezig met de dromen van Jozef. En nu was het moment aangebroken om dit aan het publiek te laten zien! Voor drie stampvolle zalen, die al ruim van tevoren helemaal uitverkocht waren, speelden we de sterren van de hemel. Iedereen had het naar zijn zin, zowel het publiek als de spelers en het grote koor. Een groot succes na heel veel uren voorbereiding, zowel voor als achter de schermen. Zo bleek maar weer eens waartoe wij allemaal als gemeente in staat zijn. Wij gaan voorlopig nog even verder dromen van Jozef. U ook?
 
 
22, 23 en 24 april 2016, voorstellingen Musical Jozef

22, 23 en 24 april 2016, voorstellingen Musical Jozef

Voor de voorstellingen was het bij de ‘grime’, iedere keer weer, een drukte van jewelste. Rimpels werden vervaagd of juist weer geaccentueerd. Het ‘licht en geluid’ deed een laatste check. En het toneel lag er nog stil en verlaten bij.
Buiten stond een menigte te wachten tot de zaal open ging. Iedereen wilde de beste plaatsen. Tja en bij uitverkochte voorstellingen valt dit nog niet mee.
Het verhaal over Jozef, de lievelingszoon van Jakob en Rachel, is overbekend. Als lieveling van zijn vader wordt hij duidelijk meer verwend dan de andere broers. Hij krijgt grotere cadeaus en, als enige, een prachtig gekleurde mantel.
Uit jaloezie zweren zijn 10 oudere broers tegen hem samen en verkopen Jozef aan slavenhandelaren. Ze vertellen hun vader dat hij door een wild dier verscheurd is, en tonen hem als bewijs de met bloed besmeurde mantel.
De slavenhandelaren nemen Jozef mee naar Egypte en verkopen hem aan Potifar, één van de hovelingen van de farao.
 
De musical is het verhaal van Jozef dat vanuit een verrassend perspectief is verteld. Evenmin werd hier de chronologische volgorde aangehouden. We switchten tussen ‘heden en verleden’.
In de pauze was er koffie en thee. Na de voorstelling ging de ‘bar’ open. Hier werd druk gebruik van gemaakt om, met een versnapering in de hand, na te praten.
 
En nu? De drie dagen ‘musical’ zijn weer voorbij. Een kroon op het werk van veel oefenen.
Om met de woorden van Dina, de zus van Jozef, te spreken: “Toch? Niet dan?”.

Bekijk de foto's

 
 
 
19 maart 2016 - Oefenen voor de musical Jozef

19 maart 2016 - Oefenen voor de musical Jozef

Een welverdiende lunchpauze, waarna een groepsfoto werd gemaakt om vervolgens weer verder te oefenen. We waren er vandaag allemaal.
Nieuwsgierig geworden naar wie welke rollen spelen? Komt het dan met eigen ogen zien. Een enthousiaste groep mensen zet straks weer iets moois op de planken.
Wilt u/ wil je meer weten over de musical kijk dan op http://www.pgleidschendam.nl/musical. Hier staat achtergrond informatie en alles over de kaartverkoop.

 
VIDEO: Voorbereiding voor de musical Jozef

VIDEO: Voorbereiding voor de musical Jozef

Bekijk de video over de voorbereidingen van musical Jozef.
Gemaakt door Midvliet TV

 

 
13 februari 2016, Kruisheuvelkerk

13 februari 2016, Kruisheuvelkerk

Er werd hard geoefend op teksten, bewegen en zang. De kinderen vermaakten zich op hun eigen manier.
Een voorproefje van de musical Jozef door middel van enkele foto's. Nee nog geen kostuums, die blijven een verrassing.
In het huis van Jozef komt de gevangenis bewaarder bij de familie om een pakje overhandigen. Dina er Tirza zijn niet echt in de stemming om een cadeautje in ontvangst te nemen. Het pakje blijkt een gevangenispak. Dina wil het pakje niet in haar kast. Ze was juist aan het opruimen.
 
Bij Potifar.
Potifar komt thuis en zegt tegen zijn vrouw, die zich staat op te maken voor de spiegel, dat hij een slaaf voor haar heeft meegebracht. 'Alweer?  'Zet hem daar maar zo lang neer.' 'Kijk nu toch even.' In plaats van een boerenkinkel heeft hij nu een jonge slaaf meegenomen. Als zijn vrouw hoort dat de slaaf Jozef heet, draait ze zich meteen om en ziet een aantrekkelijk man staan. Mmmm wat een lekker ding.
 
In de gevoerde dialogen zat humor en de liederen bij de scenes lagen prettig in het gehoor. Dit belooft veel goeds voor de uitvoeringen.
Nieuwsgierig naar de hele musical? Er zijn binnenkort kaarten verkrijgbaar voor de uitvoeringen op 22, 23 en 24 april.

 
Achtergrond informatie

Achtergrond informatie

Hier vindt u wat achtergrondinformatie over Jozef en de musical.

Wilt u contact opnemen met één van de werkgroepen, dat kan via de onderstaande contactpersonen:

Algemene Leiding: Jeska de Vries-Bouwstra
Secretaris: Gert Walgemoed
Penningmeester: Henk 't Hart
Toneel: Pauline Aarten
Muzikale leiding: Vigilia van Akkeren
Kleding: Paulyn Berding-Oldersma
Licht, geluid: Jacco Otten
Decor: Henk Roeleveld
Catering: Ank van Voorden
PR: Nathalie Ros
(06 -59741280)

 
Kick-off / planning

Kick-off / planning
Op zondag 6 september, wanneer voor velen de vakantie er al weer opzit, zal de Kick-off van de musical Jozef plaatsvinden in de Kruisheuvelkerk. De aanvang is om 12.00 uur, na de dienst. Iets om naar uit te kijken!
Onder het genot van een hapje en een drankje zal je dan bijgepraat worden over het script, over de planning en zullen alle leden van de verschillende werkgroepen nader met elkaar kennis kunnen maken.  Het zou leuk zijn als iedereen, die aan de musical deelneemt dan ook die zondag aanwezig kan zijn! 

Op vrijdag 11 september is de volgende mijlpaal. Op die datum start de eerste oefening van het koor en van het toneel. Weer iets om naar uit te kijken. Ook dan zou het mooi zijn als alle koorleden en alle toneelspelers aanwezig kunnen zijn!  Noteer daarom deze datum met hoofdletters in je agenda. We starten om 20.00 uur in de Kruisheuvelkerk.

In principe zal daarna wekelijks op de vrijdagavond geoefend worden. Natuurlijk onmogelijk om te vragen of je iedere vrijdagavond aanwezig kunt zijn, maar probeer het aantal absenties zo veel mogelijk tot een minimum te beperken! 

Daarnaast zal er ook op regelmatige basis op zaterdag geoefend worden. We starten dan om 10.00 uur en gaan door tot 16.00 uur. De ervaring heeft geleerd dat dit altijd erg nuttige, maar zeker ook gezellige bijeenkomsten zijn, waar goed voor de inwendige mens wordt gezorgd. Noteer de data aub nu al in je agenda! 

Het schema ziet er als volgt uit:
Zaterdag 14 november:          Alleen koor
Zaterdag 12 december:          Zowel koor als toneel
Zaterdag 23 januari     :           Alleen toneel
Zaterdag 13 februari    :          Alleen toneel
Zaterdag 5 maart         :          Zowel koor als toneel
Zaterdag 19 maart       :          Zowel koor als toneel
Zaterdag 2 april            :          zowel koor als toneel

Zowel op bovengenoemde data, als uiteraard ook tijdens de pre- generale als de generale repetitie ( zie hieronder) , worden ook de mensen, die decor, kleding, licht geluid en grime verzorgen, verwacht.

De pre- generale repetitie zal plaatsvinden op zaterdag 16 april. De generale repetitie op woensdagavond 20 april.  Het spreekt bijna voor zich dat iedereen echt op deze data aanwezig moet zijn!

De uitvoering van de musical vindt dan uiteindelijk plaats op 22,23 en 24 april

Hoewel het nog ver weg lijkt, gaat het allemaal heel snel. Wellicht dat je in de komende zomerperiode al eens tijd hebt om naar de muziek op de uitgereikte CD's te luisteren. En misschien dat je in de komende periode ook al familieleden, vrienden en kennissen op de hoogte kunt stellen dat jij zal schitteren in een prachtige musical. Vraag ze alvast om 22, 23 of 24 april in hun agenda te reserveren om van jouw bijdrage getuige te zijn. Niets is tenslotte leuker om te schitteren voor je familie, vrienden en kennissen in een uitverkochte kerk.

Tenslotte, wij hopen dat iedereen het komende half jaar veel plezier gaat beleven aan de voorbereidingen van deze musical en dat wij eind april als gemeente een musical neerzetten, waar iedereen trots op kan zijn. Laten we er daarom als 1 gemeente met z'n allen voor gaan!

 

 
Jozef: de nieuwe musical

Jozef: de nieuwe musical
Zondag 12 april 2015 vond de kick-off plaats van de nieuwe musical: Jozef.
De presentatie is hier nog eens te bekijken.

Inschrijven hiervoor is niet meer mogelijk, dat kon tot 17 mei. 
 
Musical JOZEF: een goed begin...!

Musical JOZEF: een goed begin...!

Inmiddels zijn alle aanmeldingen voor de musical JOZEF geteld: maar liefst 108 enthousiaste deelnemers hebben zich opgeven: FANTASTISCH.  Als stuurgroep en ‘creative team’ zijn we al aan de slag gegaan met de logistiek, de planning en het script.  In het verhaal komen vele, interessante personages voor, en ook de liederen spreken tot de verbeelding. Het zal opnieuw een uitdaging zijn om van dit project iets moois te maken, maar met zoveel –bekende, maar ook veel nieuwe-deelnemers moet dat zeker lukken.
Binnenkort ontvangt iedereen die zich opgegeven heeft nadere informatie via het opgegeven mailadres. 

NB: Mocht u/ jij  de sluiting van de inschrijving onverhoopt gemist hebben, en toch erg graag mee willen doen, neem dan z.s.m. contact op met één van de volgende stuurgroepleden: Vigilia van Akkeren, Pauline Aarten of Jeska de Vries-Bouwstra

 
 
 
 
 

Inloggen


 

Uitvaartdienst
datum en tijdstip 21-01-2021 om 11.00 uur

 meer details

 
Helpdesk voor digitale vragen!
Ondanks dat steeds meer activiteiten voorzichtig worden opgestart blijven we ook afhankelijk van telefoon, computer, tablet en programma's zoals Zoom. Steeds vaker gaat het goed maar toch loop je soms vast. Daarom blijft de helpdesk bereikbaar.
In principe doen we dat via mail of telefoon. Als er toch ondersteuning ter plaatse nodig is zoeken we samen naar een veilige oplossing.
De helpdesk is bereikbaar per mail (helpdesk@pgleidschendam.nl) en per telefoon (06-53505509).
Henk Schuurman


 
 
Webmaster

Suggesties voor de website?
Laat het de webmaster weten via dit formulier.
 
Vacaturebank LeidschenveenVanuit de werkgroep 'Kerkzijn in Leidschenveen' is de vacaturebank gestart.
Lees hier de openstaande vacatures en reageer.
 
Prikbord

Lees het 'prikbord'; een ruimte beschikbaar voor 'kerk-gerelateerde' affiches / mededelingen, net zoals het prikbord in de diverse gebouwen.
 
Privacyverklaring

PG Leidschendam heeft een privacy verklaring opgesteld. Deze is hier te downloaden.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.