Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Leidschendam
 
 
Update, Bericht van Quina Care over het 40dagenproject Update, Bericht van Quina Care over het 40dagenproject
Beste Dory,

Zoals ik eerder had aangegeven, was het plan om dit jaar het ziekenhuis in Ecuador te openen.
Helaas gaan we dat dit jaar niet halen.

Door de corona crises die ook in Ecuador hard heeft toegeslagen, heeft de bouw teveel vertraging opgelopen. In eerste instantie werd de bouw stilgelegd in verband met een volledige lockdown in Ecuador. Gelukkig werd ons als stichting na verloop van tijd dispensatie verleend, zodat de aannemer weer aan de slag kon gaan. Echter de aanvoer van materialen verloopt nog niet optimaal, maar we maken goede vorderingen. We verwachten het ziekenhuis begin volgend jaar te kunnen openen.

Ook op ander gebied zijn wij hoopvol. Na een succesvolle eerste zending is nu ook de tweede container in het ziekenhuis aangekomen.

Ik houd jullie uiteraard op de hoogte en laten we hopen dat we volgend jaar snel een receptionist(e) voor het ziekenhuis kunnen gaan aanstellen!

Rest mij nog jullie alvast fijne feestdagen toe te wensen ondanks de beperkingen van de corona crisis.

met vriendelijke groeten, Cootje

 
 
Aanbieden cheque 40dagentijd 2020 Aanbieden cheque 40dagentijd 2020
Beste gemeenteleden, dankzij u en de Diaconie  mocht de ZWO-commissie op Pinksterzondag een cheque aanbieden aan de Stichting Quina Care van maar liefst € 5.000,-. Het was een vreemde 40dagentijd, maar ongelooflijk blij zijn wij dat dit toch kon.
Wij hopen samen met Cootje Bouman dat het ziekenhuis er snel mag komen. Want hoe hard is dit nodig in deze tijd. Wij danken u nogmaals heel hartelijk voor uw bijdrage.

Namens de ZWO-commissie

 
 
Verbetering gezondheidszorg in het Ecuadoraanse Amazoneregenwoud

Verbetering gezondheidszorg in het Ecuadoraanse Amazoneregenwoud
In 2020 gaat onze aandacht in de 40dagentijd uit naar Ecuador, een land in het noordwesten van Zuid-Amerika met een grote diversiteit aan natuur en 17 miljoen inwoners met verschillende etnische achtergronden: verschillende Indiaanse stammen, afstammelingen van de Spanjaarden en van Afrikaanse slaven en inwoners met een Arabische herkomst. Een klein deel van Ecuador is onderdeel van het Amazoneregenwoud en hier wonen voornamelijk Indianen die nog op traditionele wijze leven. Twee Nederlandse tropenartsen, Jacob en Carolien van der Ende, zetten zich sinds 2017 in om in dit gebied de gezondheidszorg te verbeteren.
In het deelgebied Putumayo, op de grens met Colombia, wordt onder hun leiding een voormalig internaat omgebouwd tot een ziekenhuis waar de lokale bevolking vanaf dit voorjaar terecht kan voor medische zorg.
De werkgroep ZWO is in contact gekomen met de voorzitter van de stichting, mevrouw Cootje Bouwman uit Leidschendam, en is onder de indruk geraakt van de inzet en het enthousiasme waarmee zowel in Nederland
als in Ecuador aan de realisatie van het nieuwe ziekenhuis wordt gewerkt. Daarom hebben we de Stichting
Quina Care uitgekozen als project voor de 40dagentijd in 2020. We hopen de komende  weken met de collectes tijdens de erediensten en de vastensoepbijeenkomsten én met de verkoop van pepermunt en (Ecuadoraanse) chocolade in de periode van 1 maart tot en met 10 april voldoende geld in te zamelen om de aanstelling
van een receptionist(e) voor het nieuwe ziekenhuis mogelijk te maken. U kunt uw bijdrage voor het ziekenhuis in Puerto el Carmen natuurlijk ook overmaken naar de bankrekening van de Diaconie (NL92 RABO 0127 6072 34 of NL96 INGB 0000 1175 05) onder vermelding van ‘40dagentijdproject 2020’. Het hele artikel kunt u lezen in het kerkblad van februari jl.

 
 
 
 

Inloggen


 

Kruisheuvelkerk, online kerkdienst
datum en tijdstip 24-01-2021 om 10:00 uur
meer details

Kruisheuvelkerk
datum en tijdstip 31-01-2021 om 10:00 uur
meer details

Dorpskerk
datum en tijdstip 07-02-2021 om 10:00 uur
meer details

 
Helpdesk voor digitale vragen!
Ondanks dat steeds meer activiteiten voorzichtig worden opgestart blijven we ook afhankelijk van telefoon, computer, tablet en programma's zoals Zoom. Steeds vaker gaat het goed maar toch loop je soms vast. Daarom blijft de helpdesk bereikbaar.
In principe doen we dat via mail of telefoon. Als er toch ondersteuning ter plaatse nodig is zoeken we samen naar een veilige oplossing.
De helpdesk is bereikbaar per mail (helpdesk@pgleidschendam.nl) en per telefoon (06-53505509).
Henk Schuurman


 
 
Webmaster

Suggesties voor de website?
Laat het de webmaster weten via dit formulier.
 
Vacaturebank LeidschenveenVanuit de werkgroep 'Kerkzijn in Leidschenveen' is de vacaturebank gestart.
Lees hier de openstaande vacatures en reageer.
 
Prikbord

Lees het 'prikbord'; een ruimte beschikbaar voor 'kerk-gerelateerde' affiches / mededelingen, net zoals het prikbord in de diverse gebouwen.
 
Privacyverklaring

PG Leidschendam heeft een privacy verklaring opgesteld. Deze is hier te downloaden.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.