Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Leidschendam
 
 
Profeten in de Kruisheuvelkerk Profeten in de Kruisheuvelkerk
In de kindernevendienst van de Kruisheuvelkerk zijn we deze periode bezig met Profeten. Dit doen we met verschillende verhalen uit de Godly Play methode. 

We zijn begonnen met het verhaal van De Tien Woorden, de wet van God wordt in de verhalen van de profeten vaak genoemd. Daarna hebben we een overzichtsverhaal over de Babylonische Ballingschap gehoord, dit verhaal zit in de bijbel verweven in meerdere boeken, maar het is belangrijk dit te vertellen omdat de profeten in verschillende tijden rondom de Babylonische Ballingschap leven. In het overzichtsverhaal De Profeten worden verschillende profeten voorgesteld en wordt helder gemaakt waar in de tijd deze profeten leefden. 

De afgelopen zondag en de komende zondagen worden de verhalen van vier profeten verteld: Elia, Jeremia, Daniël en Jona. Om jullie de gelegenheid te geven om ook thuis met deze verhalen aan de slag te gaan zullen we elke week een document hier plaatsen met wat informatie over de profeet, leesopties uit de verschillende kinderbijbels, liedjes en activiteiten.

Elia 
Jeremia
Daniël
Jona

De kindernevendienstleiding van de Kruisheuvelkerk

 
terug
 
 
 

Inloggen


 

Kruisheuvelkerk
datum en tijdstip 31-01-2021 om 10:00 uur
meer details

Dorpskerk
datum en tijdstip 07-02-2021 om 10:00 uur
meer details

 
Helpdesk voor digitale vragen!
Ondanks dat steeds meer activiteiten voorzichtig worden opgestart blijven we ook afhankelijk van telefoon, computer, tablet en programma's zoals Zoom. Steeds vaker gaat het goed maar toch loop je soms vast. Daarom blijft de helpdesk bereikbaar.
In principe doen we dat via mail of telefoon. Als er toch ondersteuning ter plaatse nodig is zoeken we samen naar een veilige oplossing.
De helpdesk is bereikbaar per mail (helpdesk@pgleidschendam.nl) en per telefoon (06-53505509).
Henk Schuurman


 
 
Webmaster

Suggesties voor de website?
Laat het de webmaster weten via dit formulier.
 
Vacaturebank LeidschenveenVanuit de werkgroep 'Kerkzijn in Leidschenveen' is de vacaturebank gestart.
Lees hier de openstaande vacatures en reageer.
 
Prikbord

Lees het 'prikbord'; een ruimte beschikbaar voor 'kerk-gerelateerde' affiches / mededelingen, net zoals het prikbord in de diverse gebouwen.
 
Privacyverklaring

PG Leidschendam heeft een privacy verklaring opgesteld. Deze is hier te downloaden.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.