Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Leidschendam
 
 

za 3 maart 2018

Psalmen zingen op Joodse wijze - Workshop

Locatie: 
 Kruisheuvelkerk
Tijdstip: 
 10:00  - 13:00

4 maart: Psalmen zingen op Joodse wijze
Op 3 en 4 maart zal er iets bijzonder plaatsvinden in onze gemeente.
Dan zullen wij onder de inspirerende en enthousiaste leiding van dirigente Marcela Obermeister kennis maken met de Joodse wijze van Psalmzingen, Psalmen zoals deze in de Sjoel worden gezongen. In de voorbereiding hebben we al een voorproefje gehad en we kunnen u verzekeren; dat is bijzonder feestelijk en expressief. Ook een paar voor ons bekende Israëlische melodieën zullen voorbij komen.
Op deze manier willen wij zingend kennis maken met die liederen die ons verbinden met onze wortels en onze Joodse medegelovigen: de Psalmen.
 
Workshop
Op zaterdag 3 maart zal Marcela Obermeister een workshop leiden waaraan iedereen kan meedoen. Met Marcela zullen we een aantal Psalmen eenstemmig, maar wel in het Hebreeuws, instuderen.
 
Gemeenschappelijke dienst
In de gemeenschappelijke dienst van zondag 4 maart, een viering waarin de Psalmen centraal zullen staan, zullen we deze liederen o.l.v. Marcela gaan zingen.
 
De workshop is toegankelijk voor iedereen!!
Het is wel fijn als u laat weten als u mee wilt zingen. U ontvangt dan de fonetische teksten die we gaan zingen. Hoewel de hoeveelheid Hebreeuwse tekst voor het koor en gemeente beperkt zal blijven is het wenselijk als iedereen deze van tevoren even door kan lezen.
 
Aanmelden kan bij Vigilia van Akkeren:
vigiliava@hotmail.com
 
3 maart           10.00-13.00 uur          Kruisheuvelkerk          Workshop
4 maart           10.00 uur                    Kruisheuvelkerk          Viering rondom de Psalmen
 
Van harte uitgenodigd!!
 
Namens de muziekcommissie,
Theo Haitjema
Vigilia van Akkeren
 
Even voorstellen
Marcela Obermeister Shasha is in Argentinië geboren. Na haar studie aan het conservatorium van Buenos Aires vervolgde zij haar opleiding met koordirectie bij aan de Rubin Academy in Tel Aviv.
Van 2000-2002 vervolgde ze haar studie koordirectie bij Jos van Veldhoven en Jos Vermunt aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.
Marcela leidt onder meer het Sjier Chadasj Koor, waarmee ze in 2003 het concert voor de Nationale Dodenherdenking op 4 mei in de Nieuwe Kerk in Amsterdam verzorgde en waarmee zij recent een CD met Joodse liturgische muziek heeft opgenomen. Daarnaast is zij artistiek leidster en dirigente van Koor Diplomatiek (Ministerie van Buitenlandse Zaken), van het koor van de Raad van State, het koor van de Hoge Raad, van het koor Rénanim in Utrecht en Amsterdam en van het kamerkoor esGROOT uit Den Haag.
>Marcella wordt vaak uitgenodigd om workshops over Joodse, Israëlische en Zuid-Amerikaanse muziek te geven en zij is muziekdocent bij de Liberaal Joodse Gemeente in Amsterdam.f

terug
 


 
 

Inloggen


 

Kruisheuvelkerk
datum en tijdstip 31-01-2021 om 10:00 uur
meer details

Dorpskerk
datum en tijdstip 07-02-2021 om 10:00 uur
meer details

 
Helpdesk voor digitale vragen!
Ondanks dat steeds meer activiteiten voorzichtig worden opgestart blijven we ook afhankelijk van telefoon, computer, tablet en programma's zoals Zoom. Steeds vaker gaat het goed maar toch loop je soms vast. Daarom blijft de helpdesk bereikbaar.
In principe doen we dat via mail of telefoon. Als er toch ondersteuning ter plaatse nodig is zoeken we samen naar een veilige oplossing.
De helpdesk is bereikbaar per mail (helpdesk@pgleidschendam.nl) en per telefoon (06-53505509).
Henk Schuurman


 
 
Webmaster

Suggesties voor de website?
Laat het de webmaster weten via dit formulier.
 
Vacaturebank LeidschenveenVanuit de werkgroep 'Kerkzijn in Leidschenveen' is de vacaturebank gestart.
Lees hier de openstaande vacatures en reageer.
 
Prikbord

Lees het 'prikbord'; een ruimte beschikbaar voor 'kerk-gerelateerde' affiches / mededelingen, net zoals het prikbord in de diverse gebouwen.
 
Privacyverklaring

PG Leidschendam heeft een privacy verklaring opgesteld. Deze is hier te downloaden.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.