Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Leidschendam
 
 

di 10 februari 2015

Repetitie projectkoor De Graankorrel

Locatie: 
 Kruisheuvelkerk
Tijdstip: 
 20.00 uur

Onder leiding van cantor Vigilia van Akkeren studeert een gelegenheidskoor het muziekwerk ‘Als de graankorrel sterft...’ in  (werktitel ‘Graankorrel’). De teksten zijn van Marijke de Bruine en de muziek van Anneke Plieger, Peter Rippen en Chris van Bruggen. Deze mensen schreven ook tekst en muziek van‘Aanwezig’, het Pinksteroratorium dat we een paar jaar geleden zongen en waar velen nog dankbare herinneringen aan hebben.

‘Als de Graankorrel sterft...’ bezingt de thematiek van de Veertigdagentijd en Pasen. De technische moeilijkheidsgraad van het stuk is niet hoog. De muziek is indringend maar tegelijk ook zeer toegankelijk, het is muziek die mensen raakt. Het werk vraagt om een vierstemmig koor, solisten en wordt
begeleid door piano en fluiten. Ook voor het publiek is een zingende rol
weggelegd. Voor onze uitvoering zijn de delen tot één geheel gemaakt van iets minder dan een uur. Het wordt één doorlopend verhaal van schriftlezingen, andere teksten en liederen. We zullen dit werk zingen in een
vesper in de Stille Week, op woensdag 1 april, in de Kruisheuvelkerk, aanvang 19.30 uur.

Het zou fijn zijn als we net zo’n groot koor zouden kunnen samenstellen als bij ‘Aanwezig’. Dus geef je op, ook als je niet eerder met een glegenheidskoorproject hebt meegedaan. Het zal een feest zijn dit werk met elkaar in te studeren!

Aanmelden kan bij: vigiliava@hotmail.com
 

terug
 


 
 

Inloggen


 

Online kerkdienst, alleen digitale uitzending
datum en tijdstip 17-01-2021 om 10:00 uur
meer details

 
Helpdesk voor digitale vragen!
Ondanks dat steeds meer activiteiten voorzichtig worden opgestart blijven we ook afhankelijk van telefoon, computer, tablet en programma's zoals Zoom. Steeds vaker gaat het goed maar toch loop je soms vast. Daarom blijft de helpdesk bereikbaar.
In principe doen we dat via mail of telefoon. Als er toch ondersteuning ter plaatse nodig is zoeken we samen naar een veilige oplossing.
De helpdesk is bereikbaar per mail (helpdesk@pgleidschendam.nl) en per telefoon (06-53505509).
Henk Schuurman


 
 
Webmaster

Suggesties voor de website?
Laat het de webmaster weten via dit formulier.
 
Vacaturebank LeidschenveenVanuit de werkgroep 'Kerkzijn in Leidschenveen' is de vacaturebank gestart.
Lees hier de openstaande vacatures en reageer.
 
Prikbord

Lees het 'prikbord'; een ruimte beschikbaar voor 'kerk-gerelateerde' affiches / mededelingen, net zoals het prikbord in de diverse gebouwen.
 
Privacyverklaring

PG Leidschendam heeft een privacy verklaring opgesteld. Deze is hier te downloaden.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.