Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Leidschendam
 
 

do 15 januari 2015

ZIN(-nig) Café: Bijbel in Gewone Taal

Locatie: 
 Binnenhof
Tijdstip: 
 20:00  - 22:00


Er is een nieuwe vertaling van de Bijbel, gemaakt door het Nederlands Bijbelgenootschap: de Bijbel in Gewone Taal. Het is een vertaling uit het Hebreeuws en Grieks, in gewone taal, de taal die we allemaal dagelijks gebruiken. De gewone taal brengt de Bijbel dichtbij. Zo kan iedereen ervaren wat de Bijbel mensen van nu te zeggen heeft.
De Bijbel in Gewone Taal is voor iedereen die graag een duidelijke bijbel leest. Voor sommige lezers is de Bijbel in Gewone Taal precies de vertaling die ze graag gebruiken. Voor andere lezers is het een waardevolle aanvulling. De Bijbel in Gewone Taal is geschikt om kennis te maken met de bijbelse verhalen én om je te verdiepen in moeilijke teksten. Je kunt er zelf in lezen of samen met anderen, thuis of in de kerk, op school en in het pastoraat.
Maar wat is nu eigenlijk gewone taal? Wat maakt deze vertaling anders dan andere vertalingen? Hoe zijn de vertalers te werk gegaan? Bent u benieuwd naar antwoorden op deze en andere vragen rondom deze vertaling? Kom dan naar het ZIN(-nig) café! Stefan van Dijk en Roelien Smit, die beiden als vertaler hebben meegewerkt aan de Bijbel in Gewone Taal, zullen dan vertellen over deze vertaling. Vanzelfsprekend is er alle ruimte voor vragen en onderling gesprek, natuurlijk met een kopje koffie of een glas wijn. Wees welkom in de Binnenhof, 15 januari om 20:00 uur! Voor meer informatie: pastoraalcentrum@pgleidschendam.nl.
Wilt u alvast meer weten over de Bijbel in Gewone Taal? Kijk dan op www.bijbelingewonetaal.nl

 

terug
 


 
 

Inloggen


 

Kruisheuvelkerk
datum en tijdstip 31-01-2021 om 10:00 uur
meer details

Dorpskerk
datum en tijdstip 07-02-2021 om 10:00 uur
meer details

 
Helpdesk voor digitale vragen!
Ondanks dat steeds meer activiteiten voorzichtig worden opgestart blijven we ook afhankelijk van telefoon, computer, tablet en programma's zoals Zoom. Steeds vaker gaat het goed maar toch loop je soms vast. Daarom blijft de helpdesk bereikbaar.
In principe doen we dat via mail of telefoon. Als er toch ondersteuning ter plaatse nodig is zoeken we samen naar een veilige oplossing.
De helpdesk is bereikbaar per mail (helpdesk@pgleidschendam.nl) en per telefoon (06-53505509).
Henk Schuurman


 
 
Webmaster

Suggesties voor de website?
Laat het de webmaster weten via dit formulier.
 
Vacaturebank LeidschenveenVanuit de werkgroep 'Kerkzijn in Leidschenveen' is de vacaturebank gestart.
Lees hier de openstaande vacatures en reageer.
 
Prikbord

Lees het 'prikbord'; een ruimte beschikbaar voor 'kerk-gerelateerde' affiches / mededelingen, net zoals het prikbord in de diverse gebouwen.
 
Privacyverklaring

PG Leidschendam heeft een privacy verklaring opgesteld. Deze is hier te downloaden.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.