Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Leidschendam
 
 

di 19 februari 2013

Vastensoep

Locatie: 
 Kruisheuvelkerk
Tijdstip: 
 18.00 uur

VASTENSOEP IN DE KRUISHEUVELKERK.
Gedurende de veertigdagentijd vindt er een nieuw evenement plaats in de Voorhof in de Kruisheuvelkerk. Vanuit de Trinitas-St.Maartenparochie kwam het verzoek of wij ruimte beschikbaar wilde stellen voor hun Vastensoep. Dit verzoek hebben wij ingewilligd en we werken nu samen  aan de organisatie van de Vastensoep 2013.
Wat is dat “Vastensoep” zult u denken. Gedurende 6 dinsdagen in de veertigdagentijd wordt er door vrijwilligers uit onze beide gemeenschappen soep gekookt volgens eenzelfde recept. Deze soep wordt naar de kerk gebracht waar de Voorhof is ingericht om met velen deze soep te nuttigen. De soep wordt geserveerd met brood van een warme bakker. Maar waar het om gaat is het volgende: Aan het eind van de soepmaaltijd wordt er gecollecteerd. Gecollecteerd voor het goede doel waar de Vastenactie zich voor inzet. Vanuit de  PG Leidschendam is dat het huis van de liefde in Suriname. Vanuit de Trinitas-St.Maartenparochie is dat het doel van de landelijke Vastenactie:  Opvang van migranten uit de Verenigde Staten in Honduras. Van de aanwezigen wordt verwacht dat wat men thuis uitspaart omdat men daar zelf niet kookt, te geven voor de collecte. Na 6 soepavonden wordt de opbrengst verdeeld over onze beide gemeenschappen.
Deze vastensoep is vanuit de voormalige parochie Gedachteniskerk Paus Joannes XXIII ontstaan en zal nu voor de 31e keer plaatsvinden. Dat de Vastensoep al zolang bestaat, geeft aan dat het een bijzondere gebeurtenis is en door velen wordt gewaardeerd. Wij raden u aan om mee te komen eten. U bent van harte uitgenodigd! De eerste vastensoep is op dinsdag 19 februari en dan nog 5 dinsdagavonden daarna tot Pasen. Aanvang 18.00 uur en afloop rond 19.00 uur. U dient zich wel van tevoren aan te melden, zodat wij voldoende soep kunnen bereiden. Aanmelden kan via de intekenlijsten achter in de kerk of via de e-mail: vastensoep@pgleidschendam.nl
Bent u zo enthousiast geworden dat u mee wilt helpen deze soep te bereiden? Dat is fantastisch! Meldt u zich dan bij: Willie Tetteroo. Tel 3272018 of via de mail: vastensoep@pgleidschendam.nl
Dominee de Vries-Bouwstra verzorgt gedurende deze 6 dinsdagen een avondgebed. Aanvang 19.30 uur. Na de soep kunt u koffiedrinken en als u dit wenst het avondgebed bijwonen. U bent natuurlijk hartelijk welkom.

terug
 


 
 

Inloggen


 

Kruisheuvelkerk, online kerkdienst
datum en tijdstip 24-01-2021 om 10:00 uur
meer details

Kruisheuvelkerk
datum en tijdstip 31-01-2021 om 10:00 uur
meer details

Dorpskerk
datum en tijdstip 07-02-2021 om 10:00 uur
meer details

 
Helpdesk voor digitale vragen!
Ondanks dat steeds meer activiteiten voorzichtig worden opgestart blijven we ook afhankelijk van telefoon, computer, tablet en programma's zoals Zoom. Steeds vaker gaat het goed maar toch loop je soms vast. Daarom blijft de helpdesk bereikbaar.
In principe doen we dat via mail of telefoon. Als er toch ondersteuning ter plaatse nodig is zoeken we samen naar een veilige oplossing.
De helpdesk is bereikbaar per mail (helpdesk@pgleidschendam.nl) en per telefoon (06-53505509).
Henk Schuurman


 
 
Webmaster

Suggesties voor de website?
Laat het de webmaster weten via dit formulier.
 
Vacaturebank LeidschenveenVanuit de werkgroep 'Kerkzijn in Leidschenveen' is de vacaturebank gestart.
Lees hier de openstaande vacatures en reageer.
 
Prikbord

Lees het 'prikbord'; een ruimte beschikbaar voor 'kerk-gerelateerde' affiches / mededelingen, net zoals het prikbord in de diverse gebouwen.
 
Privacyverklaring

PG Leidschendam heeft een privacy verklaring opgesteld. Deze is hier te downloaden.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.