Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Leidschendam
 
 

Elke week op dinsdag

Vastensoep

Locatie: 
 Kruisheuvelkerk
Tijdstip: 
 18:00  - 20:00

Er is iedere dinsdagavond van de 40 dagentijd de oecumenische vastensoep, sinds 2013 in de Kruisheuvelkerk. In principe vragen wij geen bijdrage voor de soep, maar wel collecteren wij die avond voor twee doelen.
Dit keer gaat de ene helft van de opbrengst naar ons eigen project voor het ondersteunen van de opbouw van een ziekenhuis/medisch centrum San Miguel in het amazone regenwoud in Putomayo, Ecuador, het Quina Care project. Door de traditionele leefomstandigheden zijn er veel gezondheidsproblemen. En er was alleen maar een kleine post voor de gezondheidszorg door de overheid. Twee Nederlandse tropenartsen hebben daarom de uitdaging opgepakt en een voormalig internaat omgebouwd tot medisch centrum. Met de opbrengst van de 40-dagentijd willen we vooral de aanstelling van een receptioniste mogelijk maken. Meer info vind je hier
Het doel van de opbrengst van de Vastenactie van de plaatselijke Rooms-Katholieke parochies St. Maarten en Trinitas, waar de andere helft van wat wij ophalen voor bestemd is, wordt hieronder belicht:
Parochiane Jacinta van Luijk werkt met een team van veertien mensen uit Kenia aan gemeenschapsontwikkeling onder de naam: KAP. KAP staat voor Kitale Community Advancement Programme en Kitale is de plaats in het westen van Kenia van waaruit Jacinta haar werk organiseert. Al jaren strijdt KAP tegen misstanden die het gevolg zijn van armoede, verslaving en familie- en stamtwisten. Daardoor hebben HIV/AIDS een kans gekregen, vallen gemeenschappen uiteen, ontstaan dramatische twisten, groeit verslaving aan drugs en alcohol en lopen jongeren verloren. Met inschakeling van veel vrijwilligers biedt KAP oplossingen op basaal niveau door voorlichtingsbijeenkomsten in de dorpen en woonwijken, (straat)toneel, workshops alsmede persoonlijke begeleiding. De openhartige getuigenissen van mensen die door KAP zijn geholpen, spreken boekdelen..Meer informatie vind je hier
De eerstvolgende keer is op 17 maart. Dan gaat Marianne Pompert voor Op 24 maart a.s. gaat Boudewijn Tiggelman voor.
Intekenlijsten liggen er weer in alle drie de kerken, zodat u kunt intekenen om mee te eten. Dit jaar zijn er ook weer soepkoks nodig, ook daarvoor liggen er in de kerken intekenlijsten. Ook via vastensoep@pgleidschendam.nl kunt u zich opgeven als mee-eter of als soepkok. Als u soep komt eten, neemt u dan een soepkom en een lepel mee? De vastensoep begint om 18.00 uur, u bent welkom vanaf 17.30 uur. Namens de
werkgroep Vastensoep alvast bedankt,
Rokus van den Bout

 

terug
 


 
 

Inloggen


 

Uitvaartdienst
datum en tijdstip 21-01-2021 om 11.00 uur

 meer details

Uitvaartdienst
datum en tijdstip 22-01-2021 om 11.00 uur
meer details

 
Helpdesk voor digitale vragen!
Ondanks dat steeds meer activiteiten voorzichtig worden opgestart blijven we ook afhankelijk van telefoon, computer, tablet en programma's zoals Zoom. Steeds vaker gaat het goed maar toch loop je soms vast. Daarom blijft de helpdesk bereikbaar.
In principe doen we dat via mail of telefoon. Als er toch ondersteuning ter plaatse nodig is zoeken we samen naar een veilige oplossing.
De helpdesk is bereikbaar per mail (helpdesk@pgleidschendam.nl) en per telefoon (06-53505509).
Henk Schuurman


 
 
Webmaster

Suggesties voor de website?
Laat het de webmaster weten via dit formulier.
 
Vacaturebank LeidschenveenVanuit de werkgroep 'Kerkzijn in Leidschenveen' is de vacaturebank gestart.
Lees hier de openstaande vacatures en reageer.
 
Prikbord

Lees het 'prikbord'; een ruimte beschikbaar voor 'kerk-gerelateerde' affiches / mededelingen, net zoals het prikbord in de diverse gebouwen.
 
Privacyverklaring

PG Leidschendam heeft een privacy verklaring opgesteld. Deze is hier te downloaden.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.