Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Leidschendam
 
 
ZWO ZWO

Grondslag ZWO

Aan de gemeente van Christus is de opdracht gegeven tot getuigenis, dienst en bevordering van de gerechtigheid, zoals die tot ons komt in het evangelie van Jezus Christus. Als gemeente van Christus willen wij wereldwijd getuige zijn van de hoop die in ons is.
Hierbij worden de volgende opdrachten onderkend:

  •     Zending en Evangelisatie
  •     Werelddiakonaat
  •     Ontwikkelings samenwerking

Zending en Evangelisatie is de opdracht aan kerken en christenen om de bijbelse boodschap door te geven en zichtbaar te maken voor alle mensen.
Dit dienen wij zowel in de naaste omgeving te doen als in de rest van de wereld.

Werelddiakonaat is het bevorderen van recht en gerechtigheid en een kerkelijk antwoord op de nood in de wereld. In de wisselwerking tussen kerken ginds en onze kerken in Nederland beogen we van elkaar te leren en elkaar te bemoedigen in een wereld waarin armoede en geweld soms de overhand lijken te krijgen.

Ontwikkelings samenwerking beoogt in dit verband het aanpakken van de oorzaken die armoede en onrechtvaardige structuren in stand houden.

terug
 
 
 

Inloggen


 

Kruisheuvelkerk
datum en tijdstip 31-01-2021 om 10:00 uur
meer details

Dorpskerk
datum en tijdstip 07-02-2021 om 10:00 uur
meer details

 
Helpdesk voor digitale vragen!
Ondanks dat steeds meer activiteiten voorzichtig worden opgestart blijven we ook afhankelijk van telefoon, computer, tablet en programma's zoals Zoom. Steeds vaker gaat het goed maar toch loop je soms vast. Daarom blijft de helpdesk bereikbaar.
In principe doen we dat via mail of telefoon. Als er toch ondersteuning ter plaatse nodig is zoeken we samen naar een veilige oplossing.
De helpdesk is bereikbaar per mail (helpdesk@pgleidschendam.nl) en per telefoon (06-53505509).
Henk Schuurman


 
 
Webmaster

Suggesties voor de website?
Laat het de webmaster weten via dit formulier.
 
Vacaturebank LeidschenveenVanuit de werkgroep 'Kerkzijn in Leidschenveen' is de vacaturebank gestart.
Lees hier de openstaande vacatures en reageer.
 
Prikbord

Lees het 'prikbord'; een ruimte beschikbaar voor 'kerk-gerelateerde' affiches / mededelingen, net zoals het prikbord in de diverse gebouwen.
 
Privacyverklaring

PG Leidschendam heeft een privacy verklaring opgesteld. Deze is hier te downloaden.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.