Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Leidschendam
 
 
ZWO Project 2017-2018 De strijd tegen het water in Bangladesh ZWO Project 2017-2018 De strijd tegen het water in Bangladesh
Collecte zondag 23 september

Kerk in Actie heeft ons gevraagd een extra collecte voor Rohingya vluchtelingen te houden.
De commissie ZWO heeft daarom met de Diaconie afgestemd dat de diaconale collecte van vandaag bestemd is voor de noodhulp die dringend noodzakelijk is in Bangladesh. De Diaconie heeft ook besloten de opbrengst van de collecte van vandaag te verdubbelen. 
Doet u ook mee om de mensen in Bangladesh te helpen in deze moeilijke tijd?
Er zijn naar schatting meer dan 1 miljoen Rohingya vluchtelingen in Bangladesh. Ze zijn gevlucht uit angst voor het gewelddadige Myanmarese leger. Ruim 70 procent van de vluchtelingen kind, onder wie veel pasgeboren baby's. Ook zijn er veel zwangere en dus kwetsbare vrouwen. Nog altijd komen er dagelijks een grote aantallen vluchtelingen per boot of te voet aan in Cox’s Bazar (vluchtelingenkamp)
De vraag naar voedsel, onderdak, water en elementaire hygiëne is groot. Als gezinnen niet aan hun basisbehoeften kunnen voldoen, zal het lijden nog erger worden. Meer dan 36.000 pasgeboren kinderen zijn het meest kwetsbaar. Ze leven in omstandigheden waarin grote kans is op de verspreiding van ziekten. In Bangladesh hebben Kerk in Actie en ICCO toegang tot de vluchtelingen in Cox's Bazar via lokale partnerorganisaties. Er is hulp beschikbaar gesteld voor voedselpakketten, hygiënepakketten en handwasfaciliteiten voor in totaal 1500 families. Alleenstaande vrouwen, oude en gehandicapte mensen krijgen de voorkeur. 
Kerk in Actie doet zijn best om de hulp op te schalen, want er is veel meer hulp nodig. Steun de vluchtelingen in Bangladesh door uw gebed en een financiële bijdrage. Uw financiële bijdragen voor dit ZWO-project zijn van harte welkom op bankrekening nummer:
NL92 RABO012760234 of NL96 INGB0000117505
t.n.v. college van diakenen PGL
o.v.v. Rohingya

 
terug
 
 
 

Inloggen


 

Uitvaartdienst
datum en tijdstip 21-01-2021 om 11.00 uur

 meer details

 
Helpdesk voor digitale vragen!
Ondanks dat steeds meer activiteiten voorzichtig worden opgestart blijven we ook afhankelijk van telefoon, computer, tablet en programma's zoals Zoom. Steeds vaker gaat het goed maar toch loop je soms vast. Daarom blijft de helpdesk bereikbaar.
In principe doen we dat via mail of telefoon. Als er toch ondersteuning ter plaatse nodig is zoeken we samen naar een veilige oplossing.
De helpdesk is bereikbaar per mail (helpdesk@pgleidschendam.nl) en per telefoon (06-53505509).
Henk Schuurman


 
 
Webmaster

Suggesties voor de website?
Laat het de webmaster weten via dit formulier.
 
Vacaturebank LeidschenveenVanuit de werkgroep 'Kerkzijn in Leidschenveen' is de vacaturebank gestart.
Lees hier de openstaande vacatures en reageer.
 
Prikbord

Lees het 'prikbord'; een ruimte beschikbaar voor 'kerk-gerelateerde' affiches / mededelingen, net zoals het prikbord in de diverse gebouwen.
 
Privacyverklaring

PG Leidschendam heeft een privacy verklaring opgesteld. Deze is hier te downloaden.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.